Izvor: RTS, 22.Apr.2023, 07:39

Богдановић одличан, Атланта смањила предност Бостона

Кошаркаши Атланте успели су да надиграју Бостон са 130:122 на свом терену и на 2:1 смање предност ривала који је фаворит у Источној конференцији. Значајан допринос победи свог тима одличном ефикасношћу у кључном делу првог полувремена пружио је српски репрезентативац >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Богдан Богдановић.
Тим Бостона је одлично почео меч гостовању али је Атланта највише захваљујући сјајној прецизности Богдана Богдановића успела да на полувреме оде са предношћу коју је потом успела да сачува за коначну победу.

Богдановић је био непогрешив у шуту из игре и до паузе је био најефикаснији кошаркаш домаће екипе са 15 поена уз два скока, једну украдену лопту и једну блокаду.
Од три тројке које је погодио две су донеле кључну предност његовом тиму у првом полувремену што је практично био и преломни део меча.
Посебно је био  карактеристичан начин на који је прослављао поготке што је после меча изазвало бројне одушевљене коментаре на друштвеним мрежама. Многи коментаришу да је тиме показивао да се осећа као код куће, док неки тврде да је само потврђивао погодак за три поена...
У наставку Џејсон Тејтум и Маркус Смарт су покушали да начине преокрет, али нису успели. Тре Јанг и Дежонте Мари, који су од Богдановића у другом полувремену преузели палицу, увек су имали спремне одговоре за Бостонов тандем.
Јанг је утакмицу завршио као најефикаснији појединац са 32 поена, девет асистенција и шест скокова, док је Мари убацио 25 поена уз шест скокова и пет асистенција.
На другој страни Тејтум је постигао 29 поена, уз 10 скокова и пет асистенција, а Смарт је стао на 24 поена, осам асистенција и три скока.
Резултати синоних НБА утакмица: 
Атланта - Бостон 130:122, 1:2 у серији
Њујорк - Кливленд 99:79, 2:1 у серији
Минесота - Денвер 111:120, 0:3 у серији

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.