Izvor: RTS, 21.Apr.2023, 09:22

Филаделфија на победу од проласка у наредну рунду, Голден Стејт на домаћем паркету савладао Сакраменто

Филаделфија је победила Бруклин 102:97 и обезбедила три меч лопте 3:0 у првом колу плеј-офа Источне конференције НБА лиге. Голден Стејт је савладао Сакраменто 114:97 па су заостатак смањили на 2:1 . Финикс је био бољи од Лос Анђелес клиперса 129:124, па сада воде 2:1 у серији. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Бруклин је након још једног пораза у јако тешкој ситуацији, јер Филаделфија има три меч лопте да заврши серију и прође у наредно коло.
Филаделфију је предводио Тајрис Макси са 25 поена, укључујући и важну тројку 44 секунде пре краја утакмице. 
Џејмс Харден постигао је 21 поен уз пет скокова и четири асистенције, али треба напоменути да је раније отишао у свлачионицу јер је искључен због ударања Ројса О'Нила у препоне.
Тобајас Харис допринео је са 15 поена уз седам асистенција.
Џоел Ембид није одиграо утакмицу како треба да је одигра МВП лиге, убацио је 14 поена уз 10 скокова, али треба напоменути блокаду девет секунди пре краја којом је спречио изједначење.
Нетсима је ово девета узастопна утакмица коју су изгубили у плеј-офу и на корак су од "метле". У екипи из Бруклина најефикаснији су били Микел Бриџис са 26 поена и Спенсер Динвиди са 20. Ник Клакстон постигао је 18, а Камерон Џонсон 17 поена.
Вориорси смањили предност Сакрамента Шампиони су победом успели да смање предност Кингса на 2:1 у серији. 
Стефен Кари био је најефикаснији у тиму са 36 поена. Ендру Вигинс постигао је 20, а Џордан Пул 16 поена. Клеј Томпсон и Мозес Муди додали су по 13 поена.
У екипи није било суспендованог Дрејмонда Грина због гажења Сабониса и болесног Герија Пејтона.
Најефикаснији у екипи Сакрамента био је Деарон Фокс са 26 поена уз девет скокова и девет асистенција. Харисон Барнс постигао је 17 поена, а Домантас Сабонис 15 уз 16 скокова.
Финикс повео против Лос Анђелес клиперса Након победе у првом међусобном плеј-оф дуелу, Клиперси су два пута у низу поражени од Финикс санса.
Сансе је предводио распуцани Девин Букер са 45 поена. Кевин Дурент постигао је 28, а Тори Крејг 15 поена.
Деандре Ејтон победи је допринео са 12 поена и 11 скокова, а Крис Пол са 11 поена, седам асистенција, пет скокова и три украдене лопте.
У екипи из Лос Анђелеса Норман Пауел постигао је 42 поена уз пет скокова, а Расел Вестбрук имао је 30 поена, 11 асистенција и осам скокова. Бонс Хајланд додао је 20 поена, а Теранс Ман 10 поена.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.