Izvor: RTS, 20.Apr.2023, 23:47

Полуфиналисти Лиге Европе - Јувентус на Севиљу, Рома против Бајера

После реванш утакмица четвртфинал, познати су парови полуфинала Лиге Европе, Јувентус-Севиља и Рома-Бајер Леверкузен.
Лига Европе је лига Севиље. У Примери су далеко од европских позиција на табели, али зато грабе ка новом финалу свог омиљеног >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << такмичења, освајаног чак четири пута. 
На свом терену је шпански тим декласирао Манчестер јунајтед са 3:0, укупно 5:2. Хари Мегвајер тек сад има разлога да жали за чак два аутогола постигнута на првом мечу на "Олд трафорду". Двоструки стрелац за Севиљу био је члан репрезентације Марока са Мундијала Јусеф Ен Несири у 8. и 81. минуту. Лои Баде је поставио за 2:0 у 47. минуту на асистенцију Ивана Ракитића.
Немања Гудељ је стартовао и довршио меч за Севиљу.
Имаћемо дуел српских репрезентативаца Немање Гудеља из Севиље против Филипа Костића и Душана Влаховића из Јувентуса, пошто је "стара дама" ремизирала 1:1 у Лисабону против Спортинга, не угрозивши минимални тријумф из Торина. Адријен Рабио је довео Јуве у предност у шестом минуту. Поравнао је Маркус Едвардс у 20. минуту из пенала. Ипак, домаћини нису успели за постигну други гол и причине изненађење.
Душан Влаховић је одиграо цео меч, док је Костић ушао са клупе у 78. минуту за Јувентус.
Победник у двомечу Фејенорда и Роме одлучен је тек после продужетака. Прво полувреме прошло је без голова. Леонардо Спинацола је у 60. минуту вратио укупни егал и донео предност Роми. Погодак који је у том тренутку водио Фејенорд даље дао је Игор Пајчао у 80. минуту. Паоло Дибала спасоносно тресе мрежу у 89. минуту и одводи меч у додатних 30 минута.

 Фејенорд је поклекао у првом продужетку, што је искористио Стефан Ел Шарави за 3:1 у 101. минуту. Коначан резултат поставио је Лоренцо Пелегрини у 109. минуту. Укупно 4:2, Италија ће као и у Лиги шампиона имати два представника у полуфиналу.
Бајер Леверкузен је био најсигурнији од тимова кји су имали звање фаворита у четвртфиналним дуелима. Славили су на гостовању код Ројал Униона са 4:1, после 1:1 у Немачкој.
Врло рано је Бајер преко Мусе Дијабија у другом минуту дошао до вођства. Да се изненађење неће допустити увидело се после поготка Мичела Бакера у 37. минуту. Још прва гола у другом полувремену за немачки састав - Џереми Фримпонг у 60. и Адам Хложек у 79. минуту.  Утешни гол за Ројал Унион дело је Каспера Терха у 64. минуту. 
Први мечеви полуфинала играју се 11. маја.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.