Izvor: RTS, 20.Apr.2023, 23:34

Вучић: Партизан је у лошем стању, Звезда је платила порез

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је фудбалски клуб Црвена Звезда платио порез од 7,3 милиона евра, а да је фудбалски клуб Партизан у веома лошем стању и да дугови за порез тог клуба износе много више од тога. 
Председник Вучић је нагласио >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << да је Партизану потребна фискална консолидација.
"Партизан је у веома лошем стању, а надам се да ће прихватити помоћ да се сагледа стање њихових финансија и да видимо како можемо да помогнемо и знањем, да се фискално консолидује тај клуб, јер је у веома, веома тешкој ситуацији. Десетине и десетина милиона евра су дугови и према држави чак", рекао је Вучић за ТВ Прва.
Он је нагласио да нема толерисања и да је држава спремна да помогне, али је подсетио да је помогла недавно и за лиценцу. 
"Ту нема толерисања, али смо спремни да и знањем као што смо финансијски помогли и за лиценцу и на друге начине помогнемо фудбалском клубу Партизан, јер је у веома, веома тешкој ситуацији", рекао је Вучић.
Што се кошарке тиче, додао је Вучић, Црвена Звезда дугује негде око 1,5 милион за порез, Партизан дугује око 7,2 милиона. 
"Захвалан сам због једне ствари за коју мислим да је добра што се појавила у јавности, да порез мора да буде плаћен и да се помогне, држава ту да прашта неће ни Звезди ни Партизану и могу да се дуре колико хоће", рекао је он и истакао да ту праштања нема ни за једне ни за друге.
Вучић је рекао и да је задовољан што је видео да су почели да скупљају новац.
"Очекујем да сутра 500.000 Мијаиловић уплати у државну касу и да тако сукцесивно уплаћује по 500.000 док не уплати свих седам милиона или нешто јаче од седам милиона, било би важно, а то се односи и на Црвену Звезду, то очекујем исто", рекао је председник Србије. 
Истакао да жели успех и много очекује од Патизана у Евролиги, и нагласио да је то веома важно за државу Србију.
"Као што много тога очекујем од Црвене Звезде у фудбалу. Мислим да спремају велика појачања и у тренерском и у стручном и фудбалском смислу, играју Лигу шампиона. То су два најелитнија такмичења. Партизан је ушао у најбољих осам, верујем да Звезда следеће године може у најбољих 16 да уђе у фудбалу", рекао је председник. 
Вучић је рекао да жели да похвали три клуба који веома добро напредују, два приватна и један државни. 
"Жомбољ изванредан посао ради у ТСЦ-у у Бачкој Тополи и у смислу односа према држави - недуговања и улагања. Чукарички такође, Војводина која није приватни клуб захваљујући једном приватнику, наравно мањој и много мањој подршци државе него што је за Звезду и Партизан, све дугове плаћа. Све, и то видите, не можете да зауставите та три тима напредују и пред њима је будућност", рекао је председник Србије. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.