Izvor: RTS, 20.Apr.2023, 21:22

Полуфинале Лиге Конференција: Вест Хем - АЗ Алкмар, Фјорентина - Базел

Фудбалери Леха савладали су Фјорентину у Фиренци са 3:2 у реванш мечу четвртфинала Лиге Конференција. Ипак даље тим из Италије јер је у првом сусрету славио резултатом 4:1. АЗ Алкмар после бољег извођења једанаестераца бољи од Андерлехта. Вест Хем савладао Гент са >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 4:1 и заказао дуел са Алкмаром. Базел након продужетака изборио полуфинале и сусрет са Фјорентином.
Лех је у Фиренцу стугао да поправи утисак из првог меча и у томе је успео. Стигао је гост до изједначења, 3:0. Ипак Фјорентина је са два гола успела да угаси снове ривала и оствари пласман у полуфинале.
Лех је повео преко Соусе у деветом минуту. При овом резултату отишло се на одмор. У 64. минуту Велде је био прецизан са беле тачке и тако је удвостручио предност гостију. На 3:0 повисио је Собиех у 69. минуту.
Ипак, уследио је одговор домаћина. Сотил је у 78. минуту смањио на 3:1. Коначан резултат поставио је Кастровили у другој минути надокнаде.
АЗ Алкмар је успео на свом терену да надокнади два гола заостатка за Андрлехтом, а након бољек извођења једанаестераца обезбеди полуфинале. Први меч гости су решили у своју корист са 2:0. Исти резултат био је и у реваншу.
Алкмар је повео у петом минуту, стрелац са беле тачке био је  Павлидис. Већ у 13. минуту исти играч постиже још један погодак и тако је домаћин стигао до изједначења.
До краја сусрета није било промене резултата, и након продужетака није било још голова па су пенали одлучили полуфиналисту.
АЗ Алкмар је био сигурнији са беле тачке сва четири извођача су била прецизна, а два играча Андерлехта су промашила па је Алкмар изборио пласман у полуфинале.
Након 1:1 у првом мечу Вест Хем је у реваншу након преокрета савладао Гент са 4:1 и пласирао се у полуфинале Лиге Конференција.
Није све добро почело по домаћина. Ривал је повео у 26. минуту преко Кипереса. Вест Хем је изједначио у 37. стрелац је био Антонио.
У другом делу игре још три гола за домаћина. Предност је донео Пакуета са беле тачке у 55. минуту. Само три минута касније погодио је Рајс. Коначник 4:1 поставио је својим другим голом Антонио у 63, минуту.
Вест Хем ће у полуфиналу играти против АЗ Алкмара.
Узбудљиво је било и у Ници. Домаћин је повео против Базела у деветом минуту преко Лаборде. Дуго је ница чувала предност, али је Базел успео да изједначи у 86. минуту, стрелац је био Аугустин. Како је у првом мечу било 2:2, меч је ушао у продужетке.
У осмом минуту првог продужетка Адамс доноси предност Базелу. Ница није успела да се избори за изједначење, па је гост изборио полуфинале у коме га очекује дуел са Фјорентином.
Парови полифинала Лиге Конференција:
Фјорентина – Базел
Вест Хем – АЗ Алкмар

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.