Izvor: RTS, 20.Apr.2023, 14:52

И Миомир Кецмановић изборио пласман у четвртфинале

Српски тенисер Миомир Кецмановић надиграо је Јорданца Абдулаха Шелбија са 6:4, 7:6 /7:4/ и пласирао се у четвртфинале турнира у Бањалуци. Кецмановић је четврти српски тенисер који ће се на овом турниру борити за пласман у полуфинале.
После неочекивано >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << дуге и необичне борбе, Кецмановић, који је 33. на светској листи, победио је Јорданца који је тренутно 267, али је наш тенисер имао здравствених проблема током меча што је вероватно утицало да не победи убедљивије.
Миомир Кецмановић је одлично ушао у мач и већ на старту повео одузевши сервис-гем супарнику, али Јорданац средином сета успева да узврати за изједначење.
Српски тенисер у финишу сета успева да освоји још један брејк који потом готово рутински потврђује за 6:4 и вођство од 1:0 у сетовима.
У наставку Кецмановић је затражио медицинску паузу због повреде десне бутине, али је после интервенције лекара успешно наставио меч опет освојивши брејк на старту другог сета.
Али је онда уследила серија преокрета и брејкова на обе стране у равноправном надметању до самог финиша, када је Кецмановић освојио брејк за предност од 5:4, али није успео да га потврди па је меч ушао у тај-брејк.
У кључном делу меча Кецмановић је био максимално концентрисан и серијом мини-брејкова преузима вођство од самог старта које на крају претвара у коначну победу и пласман у четвртфинале.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.