Izvor: RTS, 20.Apr.2023, 11:10

Остоја Мијаиловић: Приход од улазница пет милиона евра, Србија заслужује Звезду и Партизан у Евролиги

Председник Кошаркашког клуба Партизан Остоја Мијаиловић био је гост Јутарњег програма РТС-а у ком је изјавио да до краја сезоне клуб очекује пет милиона евра прихода од продатих улазница, али и да Звезда и Партизан заслужују да играју у Евролиги.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Председник Кошаркашког клуба Партизан истакао је да је задовољан досадашњом сезоном, али да остаје жал за још бољим местом међу осам најбољих у Евролиги.
"За нас је сезона јако добра, у Аба лиги смо први, а сутра у Подгорици против Будућности играмо меч који би требало да нам гарантује прво место у регионалном такмичењу. Регуларни ток сезоне у Евролиги завршили смо као шести, где нас је пола коша делило од пете, а једна победа уз бољу кош-разлику и од четврте позиције", истакао је председник Партизана.
Мијаиловић је изразито поносан на посећеност Партизанових утакмица ове сезоне у свим такмичењима.
"Оборили смо све рекорде по посећености у Евролиги, поготово рекордни број продатих карата. Имати 400.000 гледалаца од почетка сезоне до оба такмичења до сада је јако велика ствар. У Евролиги нас је пратило 302.000 навијача, а у Аба лиги више од 98.000", истиче Мијаиловић.
"Још нисмо пуштали карте за плеј-оф Евролиге и Аба лиге, али очекујемо да ће укупан приход од продаје карата ове сезоне износити око пет милиона евра. Ми смо 2017. године на пример остварили приход од 35.000 евра што је 150 пута мање него ове сезоне", рекао је председник Кошаркашког клуба Партизан.
Нада се добрим утакмицама против Реал Мадрида у завршници Евролиге.
"Очекујем да се боримо и да наша екипа да максимум против Реала, Мадриђани су једина екипа која има више титула од Жељка Обрадовића. Ове сезоне није било гарантовано да ни са 18 победа уђете међу најбољих осам, ако погледате конкуренцију ове сезоне, пласман међу првих 12 такође је велики успех", додаје Мијаиловић.
Председник Партизана рекао је да је у акцији навијача "Један Партизан имамо", којом се донира новац клубу да се исплате заостала пореска дуговања, у првом дану уплаћено 500.000 евра.
Мијаиловић је рекао да Србија заслужује два представника у Евролиги.
"Мој став је јасан, желим да оба наша клуба, и Звезда и Партизан, још дуго година играју у Евролиги. Ове сезоне српски представници имају укупно 37 победа, само шпански клубови имају више. Имамо навијаче, квалитетне буџете, квалитетне тимове, квалитетне тренере и заслужујемо два представника у Евролиги", закључио је Остоја Мијаиловић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.