Izvor: RTS, 20.Apr.2023, 08:02

Мемфис и Милвоки надонадили заостатке у серијама

Кошаркаши Мемфиса упркос изостанку Џа Морента савладали су екипу Лејкерса 103:93 па ће екипе у Лос Анђелес са 1:1 у серији. Милвоки без Јаниса изједначио серију против Мајами хита, Бакси су на свом терену тријумфовали 138:122.
Леброн Џејмс није могао >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << сам против расположеног тима Мемфиса који je изједначиo у серији. Лејкерси су ипак у предности јер ће наредна два меча играти на домаћем паркету.
Гризлиси су посао завршили у првој четвртини после које су имали двоцифрену предност. Стечено вођство повећали су и у другој деоници, па су на одмор отишли са великих плус 15. 
У наставку су Лејкерси покушали да се врате, и надокнаде предност, али је расположеном Леброну Џејмсу фалила помоћ саиграча. 
Шест играча Мемфиса меч је завршило са двоцифреним учинком. Тилман је био најефикаснији са 22 поена, Џексон је додао 18, Бејн 17, Кенард 13, Брукс 12, док је Тајус Џоунс уписао 10 поена.
У екипи Лејкерса Леброн Џејмс постигао је 28 поена уз 12 скокова.
Нема Јаниса, нема проблема за Милвоки Кошаркаши Милвоки бакса упркос недостатку најбољег играча савладали су екипу Мајамија 138:122 и поравнали резултат у серији.
Милвоки је питање победника такође решио у првом полувремену. Расположени Џру Холидеј уз Брука Лопеза на велики одмор екипу Бакса одвели су са плус 26.
На крају треће четвртине та предност износила је већ 33 поена. У завршној деоници Милвоки је "скинуо ногу са гаса" па је Мајами успео колико толико да ублажи убедљив пораз.
Најбољи у екипи Милвокија био је центар Брук Лопез са 25 поена, Холидеј је убацио 24, Конатон је додао 22, док су двоцифрени још били и Инглс са 17 и Мидлтон и Ален са по 16 поена.
У екипи Мајамија Батлер је постигао 25 поена, Адебајо је додао 18, Винсент 16, док су Мартин и Оладипо са клупе допринели са по 15 поена.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.