Izvor: RTS, 20.Apr.2023, 07:02

Денвер након велике борбе савладао Минесоту, Јокић на ивици трипл-дабла

Кошаркаши Денвера савладали су Минесоту са 122:113 у другој утакмици плеј-оф серије, па се са великом предношћу селе у Минеаполис.
Денвер је после велике борбе, поготово у другом полувремену, успео да дође до победе и сада се са значајном предношћу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << сели у Минеаполис, где ће се наставити серија. Никола Јокић одиграо је нову партију на ивици трипл-дабла.
Нагетси су расположени ушли у меч. Екипа Мајка Мелоуна највише поена је постигла после изграђених акција, док су Тимбервулвси инсистирали на, неретко исхитреним, шутевима за три поена.
Плус девет из прве деонице, Јокић и екипа повисили су на 15 поена предности пред одлазак на полувреме.
Када се очекивало да тим из Колорада рутински приведе утакмицу крају, Минесота се пробудила и унела неизвесност у меч.
Тимбервулвси су након паузе заиграли много боље. Ентони Едвардс, најбољи стрелац екипе, преузео је одговорност и уз разиграног Гобера, али и Мајка Конлија, полако топио предност Денвера.
Игру Нагетса је у том делу утакмице обележило слабо издање у нападу, екипа Мајка Мелоуна није успевала да дође до поена, па су Тимбервулвси преокренули и повели са 89:87 пред почетак последњег периода.
Агресивно се играло и у последњој четвртини, чврсто, уз доста фаулова али и тензија.
Онда се Денвер пробудио, Мајкл Портер и Џамал Мари прискочили су у помоћ Јокићу кад је било најпотребније и у другој половини последње деонице помогли Денверу да стигне до три поседа предности, што су успели да одрже до краја.
Најефикаснији у редовима Минесоте био је Ентони Едвардс са 41 поеном, Гобер је додао 19, а Мајк Конли 14. Карл Таунс, од кога се много очекивало у овој серији, постигао је свега 10 поена.
У екипи Денвера, Џамал Мари убацио је 40 поена, Никола Јокић са 27 поена и по девет скокова и асистенција био је на корак од новог трипл-дабла. Мајкл Портер је одиграо одлично у четвртој четвртини и након лоше уводне три завршио је меч са 16 поена.
Денвер се са две победе и великом предношћу сели у Минесоту.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.