Izvor: RTS, 20.Apr.2023, 00:03

Одбојкаши Партизана бољи од Војводине у првој утакмици финала

Одбојкаши Партизана победили су у Новом Саду екипу Војводине 3:1 (25:23, 27:25, 27:29, 25:15) у првом мечу финала Супер лиге Србије.
Партизан је у првом сету јурио резултат, пошто је Војводина у једном тренутку имала предност од четири поена. Црно-бели су се >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << вратили серијом 5:1 и успели да изједначе, па и уведу сет у неизвенсу завршницу у којој су били бољи.
У другом сету виђена је још већа борба. Домаћа екипа је преузела вођство од Партизана средином сета при резултату 16:16 али није успела да издржи до краја. Одбојкаши из Београда су серијом 5:1 успели да преузму вођство и да освоје други сет.
Гости су током трећег сета диктирали темпо и контролисали резултатску разлику. Након максималног вођства од шест поена (23:17), домаћа екипа је направила серију 7:1 и вратила се у меч освајањем трећег сета.
У четвртом сету одбојкаши Партизана су преузели иницијативу и после уводног вођства Војводине успели да серијом 9:3 преокрену резултат у своју корист и на крају освоје сет резултатом 25:15.
Друга утакмица финала на програму је 22. априла у Београду од 18 часова.
Јанић: Још ништа није готово, ово је тек први меч; Бошкан: Пропустили смо своје шансе Додаје да је навише поносан на начин на који је његов тим освојио последњи сет.
"Оно на шта сам највише поносан вечерас је то да смо овако добили четврти сет. Из искуства вам причам да ретко која екипа може да се врати после 2:0 и 23:17, где си практично отишао да се тушираш - они су нас преломили, а онда смо у четвртом сету показали карактер по хиљадити пут. Скидам капу мојим момцима, стварно мислим да то није било лако", изјавио је Јанић.
Истакао је да је ово тек прва утакмица и да посао још није завршен.
"Има још много да се игра, Војводина је одлична екипа, могу на следећем мечу да буду потпуно другачији играчи, да играју непоредиво боље него данас. Ми ћемо се трудити да играмо нашу игру, да будемо смирени и да идемо даље до победе", закључио је тренер одбојкаша Партизана.
Тренер Војводине Слободан Бошкан каже да је свестан шта је његова екипа испустила.
"Одлучујуће је било што нисмо наше шансе искористили у прва два сета. И онда кад не искористиш те шансе, онда противнику то дигне самопоуздање и останете затечени.”
“Главни проблем нам је то што смо на тешке лопте били много немирни у блоку. Они нису морали ни јако да ударају, него само да пуцају по блоку и то им је давало резултат", закључио је Бошкан.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.