Izvor: RTS, 19.Apr.2023, 19:07

Новак после победе над Ван Ашом: "Декица" уживао у атмосфери у Бањалуци

Новак Ђоковић био је срећан због победе над Луком ван Ашом на старту турнира Српска опен у Бањалуци и посебно похвалио атмосферу која је владала током меча. Новак себе назвао "декицом", али додао да планира још дуго да игра тенис.
Новак jе после >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << победе на мечу са Ван Ашом захвалио навијачима који су дошли да га гледају у Бањалуци и рекао да је атмосфера током меча била фантастична.
"Ово је једна од најлепших атмосфера у којима сам играо у животу, а играм професионални тенис скоро 20 година. Играли смо скоро три сата, ви сте сви остали, до последњег места попуњен стадион. Због вас сам данас победио", рекао је Новак после меча.
Противник ни Ђоковићу није био познат, а поред тога су били и тешки услови за игру.
"Можда ружно звучи, али нисам ни ја познавао данашњег противника. Млад, перспективан тенисер, који је победио Вавринку у првом колу. Последња три дана пуно кише је нападало и доста су тешки услови, тешке лопте. То наравно утиче на игру и тактику. Ових дана сам тренирао, покушавао да реплицирам тај осећај који ћу имати за време званичног меча, али једно је тренинг, а друго званични меч. Ту има много нервозе, треме и узбуђења. Нисам био на свом нивоу, али честитке противнику на борби. Желим му све најбоље у наставку каријере. Јако је млад, има много времена испред себе. Хвала што је 'декицу' попут мене пустио данас да победи", рекао је Новак са осмехом на лицу.
Ипак, Новак је још једном рекао да планира још дуго да игра тенис и да је играње у Бањалуци за њега било веома емотивно.
"'Декица' у спортском смислу, наравно. Овако животно се осећам веома младо. Имам још времена, некако сам задао себи да играм још доста година. Али видећемо, о том потом. У животу је све непредвидиво, поготово кад пређеш границу од 35 година. Сваки турнир може да значи дупло више и тај осећај да играш овде први пут, надам се не и једини, јесте нешто што је јединствено и што је у мени изазвало пуно емоција. Јако ми је драго што сам успео да победим и што ћу играти поново пред вама", рекао је Новак испраћен бурним овацијама публике.
Ђоковић ће у четвртфиналу играти против бољег из дуела између Лајовића и Барера.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.