Izvor: RTS, 19.Apr.2023, 14:50

Ђере после три сата игре савладао Ћорића за четвртфинале Српска опена

Српски тенисер Ласло Ђере савладао је Хрвата Борну Ћорића 2:1, по сетовима 6:4,6:7/1:7,6:4 и пласирао се у четвртфинале Српска опена.
Ђере је до победе стигао након велике борбе и маратонског меча који је трајао три сата и 17 минута. Ово је његова трећа победа >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << из четири међусобна дуела.
Први сет завршен је после 54 минута игре. Први до брејка стигао је српски тенисер у осмом гему првог сета када је повео 5:3, већ у наредном гему трећи носилац, узвратио је и смањио предност на 5:4.
Ово није пореметило Ђереа који је без изгубљеног поена узео брејк ривалу и стигао до вођства у сетовима.
Српски тенисер није успео да пренесе добру игру и у други сет. Ћорић, који је 21. тенисер света освестио се, заиграо доста боље и брзо повео са 5:2, већ у наредном гему Ђере је успео да узме брејк ривалу и смањи на 5:3, а убрзо и потпуно изједначи на 5:5. 
До краја сета тенисери су освојили своје сервис гемове и ушли у тај-брејк који је освојио хрватски тенисер дозволивши само један поен ривалу.
Други сет трајао је сат и 15 минута.
Ђере је у трећем сетуу играо идентично као и у првом, диктирајући темпо од првог гема када је ривалу узео брејк. Ђере је ову предност сачувао и на крају заслужено изборио четвртфинале.
У борби за полуфинале Ђере ће играти против бољег из дуела Алексеја Попирина и Алекса Молчана.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.