Izvor: RTS, 18.Apr.2023, 16:46

Мајк Батист види Жељков Партизан као шампиона Европе

Некадашњи кошаркаш Панатинаикоса Мајк Батист прогнозирао је завршницу такмичења у Евролиги и предвидео да ће Партизан, под вођством Жељка Обрадовића, у финалу савладати Олимпијакос и доћи до титуле шампиона Европе.
Мајк Батист тренутно обавља >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << функцију тренера у стручном штабу Хјустон рокетса, а за Баскет њуз прогнозирао је завршницу најјаег европског клупског такмичења.
Американац сматра да ће све четири четвртфиналне серије бити одлучене у пет утакмица, а према његовом мишљењу на фајнал-фор ће Олимпијакос, Монако, Барселона и Партизан.
Батист је истакао да има велико поштовање за Жељка Обрадовића, са којим је освојио три титуле шампиона Европе носећи дрес Панатинаикоса, рекавши да ће против Реала пресудити Жоцово искуство и разноврсност офанзивних акција.
Некадашњи центар није ту стао, већ је прогнозирао да ће у финалу играти Олимпијакос и Партизан, а победу ће однети београдски црно-бели.
Батист је подсетио на невероватан скор Обрадовићевих екипа у плеј-офу, у којима тренер Партизана има скор од 20 победа и једног пораза - 2006. године, баш када је Батист носио зелени дрес.
Четвртфиналне серије Евролиге почињу 25. априла, играју се у три добијене утакмице, а четири најбоље екипе ће у Каунасу од 19. до 21. маја одлучити ко ће бити нови шампион Старог континента.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.