Izvor: RTS, 18.Apr.2023, 16:27

Још један амерички кошаркаш облачи дрес Грчке

Кошаркаш Олимпијакоса, Американац Томас Вокап, добио је грчко држављанство и играће за ту репрезентацију на Светском првенству у Индонезији, Јапану и Филипинима крајем августа и почетком септембра.
Вест је потврђена на сајту Кошаркашког савеза >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Грчке, а селектор Димитрис Итудис је у Вокапу добио огромно појачање за предстојећа велика такмичења на којима Хелени имају највеће амбиције.
Вокап (30) је прошлог лета прешао из Жалгириса у Олимпијакос, а да му се свиђа у Грчкој постало је јасно прошле недеље, кад је са челницима клуба из Пиреја потписао нови уговор који важи до јуна 2027. године.
Давањем држављанства Вокапу КС Грчке је наставио тренд појачања репрезентације Американцима, прошле године је на Европском првенству један од кључних играча, уз Јаниса Адетокумба, био бек Тајлер Дорси.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.