Izvor: RTS, 17.Apr.2023, 18:04

Маљковић: Освајање Евролиге велика ствар за цело спортско друштво Фенербахче

Тренер женске кошаркашке екипе Фенербахчеа Марина Маљковић, изјавила је на конференцији за медије после освајања Евролиге да је тријумф и прва титула Европе женске селекције велика ствар за цело спортско друштво.
Кошаркашице Фенербахчеа, које >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << са клупе предводи селекторка Србије Марина Маљковић, нове су првакиње Европе, пошто су у финалу Евролиге у Прагу декласирале такође турски клуб Мерсин са 99:60.

"Добила сам поруке од људу који познају кошарку, један од њих је Жељко Обрадовић. Сви су ми рекли да бољу утакмицу одбрамбено и нападачки нису гледали за 30 година. Можете замислити како сам се осећам. Велика ствар за овај клуб и цело спортско друштво, јер се причало да су губитници", казала је Марина Маљковић.
Подсетимо, Марина Маљковић са селекцијом Србије има два европска злата, освојена 2015. и 2021. године, европску бронзу - 2019. и бронзу на Олимпијским играма 2016., док је у клупској кошарци освојила Еврокуп са Галатасарајем 2018. и Евролигу са Фенером 2023. године.
Кошаркашки клуб Фенербахче у обе сениорске конкуренције сада има по једну Евролигу.
"Срећна сам због њих, али девојке су те које су у најважније и у првом плану. Сем Жељка Обрадовића и Евролиге, Фенер је константно називан лузером. Много финала су изгубили и носе истинске трауме. Девојке су схватиле о чему се ради, желе су титулу више од свега. Ушле су са жељом да у 40 минута покажу све оно што смо радили током целе сезоне. Ја им честитам на томе", изјавила је Маљковић.
Осврнула се на датуме када су њен отац Божидар Маљковић и Лимож 1993. године, као и Партизан са Жељком Обрадовићем 1992. године постали прваци Европе.
"Срећна сма што је овај трофеј освојен на велики празник Васкрс. Приватно сам срећна што сам Евролигу освојила 30 година након једног од евролигашког трофеја мога оца, који је освојио 15. априла 1993. године са Лиможом. На данашњи дан - 16. април и мој Партизан је пре 31. годину постао шампион Европе. То су неке занимљиве ствари", закључила је Маљковић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.