Izvor: RTS, 17.Apr.2023, 16:49

Без дуела Вавринке и Ђоковића, Ван Аш након преокрета савладао Швајцарца

Француз Лука ван Аш победио је Швајцарца Стена Вавринку са 2:1 по сетовима 1:6, 7:6, 6:4 у првом колу Српска опена, и заказао дуел са Новаком Ђоковићем у другом колу.
Деловало је да ће Вавринка успети да преброди прву препреку на Српска опену, и да ћемо >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << имати прилику да поново гледамо дуел Швајцарца са Ђоковићем. Сјајно је ушао у меч, убедљиво добио први сет, у другом је пропустио своје шансе и Аш га решава у своју корист у тај-брејку. Имао је Ваврика предност и у одлучујућем сету, али је Аш преокренуо резултат и заслужено дошао до победе и дуела са најбољим на свету.

У првом сету Вавринка је био неумољив, редом је освајао гемове и уз два брејка брзо стигао до 5:0, потом је мирно привео сет крају за 6:1.
Други сет донео је већа узбуђења. У првом гему Аш пропушта две шансе за брејк. Истом мером узвратио је Вавринка у шестом гему. При резултату 5:5, Вавринка поново не користи чак четири брејк лопте. Сет је решен у тај-брејку.
Ревија мини-брејкова у овом периоду, Француз је пет пута одузео сервис ривалу. Вавринка је вратио три па је Аш стигао до изједначења у сетовима – 7:4 у тај-брејку.
У одлучујућем сету Швајцарац је уз један брејк стигао до предности од 3:1. Аш успева да преокрене и уз два брејка освоји наредна четири гема. Потом је мирно привео сет и меч крају – 6:4 у трећем сету.
Меч се играо на централном терену, пред пуним трибинама, а упркос великој борби искусни Швајцарац није успео да дође до победе и закаже дуел са светским бројем један.
"Осећам се невероватно после победе против Вавринке. Ради се о искусном играчу, иза себе има много мечева и титула. Срећан сам што сам успео да добијем овај јако дуг меч. Он је био сјајан у првом сету, али имао сам осећај да могу да дођем до преокрета. Био сам фокусиран, у друга два сета. У сваком случају била је привилегија играти против Вавринке", истакао је Лука Ван Аше.
Ван Аш ће у другом колу играти против Новака Ђоковића. Дуел је на програму у среду.
"Новак је велики шампион, не само у тенису, већ у спорту уопште. Биће то сјајан меч, знам да ћу морати да дам све од себе да бих га победио. Одрастао сам уз Новакове мечеве. Привилегија је играти против њега", навео је Ван Аш.
 
У првом мечу дана Аустралијанац Алексеј Попирин је савладао Талона Грикспора из Холандије са 2:0 (7:6 /7:4/, 7:6/7:4/).

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.