Izvor: RTS, 17.Apr.2023, 07:23

Јокић наставио сјајну серију и у плеј-офу, Денвер декласирао Минесоту

Кошаркаши Денвера су сјајно почели плеј-оф серију убедљиво надигравши Минесоту са 109:80 у првој утакмици, а сјајну тимску игру предводио је српски центар Никола Јокић. Сомборцу је опет само мало недостајало да оствари нови троструки двоцифрени учинак, али му је то >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << свакако било у другом плану у односу на победу тима.
Денвер је у овом мечу демонстрирао зашто су убедљиво освојили прво место на Западу и зашто их многи сматрају фаворитом за освајање прве титуле у клупској историји.
Већ од самог старта као да је на терену постојао само један тим, јер је Денвер преузео иницијативу и потом само увећавао предност, а Минесота није успевала ни накратко да их заустави.
Већ у првом полувремену Денвер је направио двоцифрену предност, која је потом расла и до 30 поена у једном тренутку, Јокић је своју ефикасност подредио тимској игри и доброј одбрани, а у последњем делу меча, када више није било неизвесности, није ни улазио у игру.
Меч је завршио са двоструким двоцифреним учинком, којим је допринео да у тиму буде још чак пет играча са двоцифреним бројем поена.
Уз 14 скокова Јокић је убацио 13 поена уз шест асистенција за мање од 29 минута игре зато што му је статистика била у другом плану, али је и овај учинак довољан да задржи водећу позицију у надметању за МВП признање.
У победничком тиму најефикаснији је био Џамал Мари са 24 поена уз по осам асистенција и скокова, а уз Јокића двоцифрени су били Мајк Портер са 18, Кентавијус Колдвел Поуп 15, Брус Браун 14 и Ерон Гордон са 13 постигнутих поена.
У тиму Минесоте  Ентони Едвардс је убацио 18 поена, Џејлен Ноул 12, а Кајл Андерсон 11.
Овом победом Денвер је повео у дуелу са Минесотом на путу ка НБА титули, која се чека још од оснивања клуба 1967. године.
У првом мечу одиграном синоћ, Клиперси су као гости савладали Финикс са 115:110, а победу им је обезбедио Кавај Ленард са две тројке у завршници утакмице.
Ленард је био и најефикаснији играч меча са 38 постигнута поена уз по пет скокова и асистенција у мечу током којег је било неколико резултатских обрта на обе стране.
Клиперси су водили до средине треће четвртине, али су домаћини серијом од 15 разлике преокренули и дошли до вођства – 77:68, па се учинило да ће наставити победничку серију. Ипак се тим из Лос Анђелеса брзо опоравио и начинио преокрет, да би у финишу меча и обезбедио победу у првој утакмици плеј-офа.
Тиму Финикса није много помогла ни одлична игра Кевина Дурента са 27 поена уз девет скокова и 11 асистенција, као ни добро издање Девина Букера, који је додао 26 поена.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.