Izvor: RTS, 16.Apr.2023, 23:56

"Брејк" Лејкерса у Мемфису, Џа Морант се повредио

Први сусрет Мемфис гризлиса и Лос Анђелес лејкерса у првој рунди Запада припао је гостима из Калифорније 128:112.
Тим који има Леброна Џејмса и Ентонија Дејвиса је увек опасан, без обзира на позицију на табели. Лејкерси су славили на гостовању код >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Гризлиса тако што су их носили неочекивани јунаци Руи Хачимура и Остин Ривс. Наравно, блистао је Дејвис, рутински врхунска партија Леброна, али су важне кошеве постигли Јапанац члан тима тек пола сезоне и уз њега недрафтовани играч.
Меч препун промена вођства на семафору преломњен је у последњој деоници. Може се рећи да је пресудни моменат повреда Џа Моранта. Експлозивна прва звезда Мемфиса се јуришнички залетео на закуцавање, срушио постављеног Ентонија Дејвиса и у дугом паду на паркету се дочекао прво на шаке. Десна је већ била бандажирана, тако да је овим додатно погоршао повреду. Није се враћао до краја утакмице.
Лејкерси су искористили психолошку предност и утишану забринуту домаћу публику да се одлепе до сигурне дистанце.
Руи Хачимура је био први стрелац Лејкерса са 29 поена (5/6 за три, 6/8 за два), што је његов најбољи учинак у новом тиму од преласка из Вашингтона на половини сезоне. Остин Ривс је убацио 23 поена, поједине кључне на путу до победе. Ентони Дејвис је коначно на свом нивоу са 22 поена, 12 скокова и чак седам блокада. На крају првог полувремена је током борбе за лопту добио ударац у десно раме, хитно је одведен у свлачионицу, али се увидело да се не ради о озбиљној повреди. Леброн Џејмс је уписао дабл-дабл од 21 поена и 11 скокова, Дианђело Расел је стао на 19 поена.
Мемфис је нападачки носио Џерен Џексон Џуниор са 31 поеном. Дезмонд Бејк је иза њега са 22 поена, Морант је до повреде постигао 18 поена, а Дилон Брукс је бројао до 14 поена.
 Наредни сусрет игра се 20. априла.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.