Izvor: RTS, 16.Apr.2023, 17:40

Рубљов шампион Монте Карла, први мастерс трофеј за Руса

Руски тенисер Андреј Рубљов тријумфовао је на мастерсу у Монте Карлу након победе над Холгером Рунеом у финалу турнира, 2:1 по сетовима 5:7, 6:2, 7:5.
Андреј Рубљов освојио је свој 13. трофеј у каријери и први на неком мастерс турниру.

Руски тенисер >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у финалу након преокрета био је бољи од Данца Холгера Рунеа, меч је трајао више од два и по часа. 
Први сет након велике борбе и три виђена брејка припао је данском тенисеру 7:5. 
Руски тенисер је други сет отворио брејком.
Заиграо је директније и агресивније Рубљов у наставку што се најочитије огледа у броју гемова које је освојио његов противник - 6:2.
У одлучујућем сету Рубљов је имао заостатак од три гема, губио је 4:1. Међутим, разлика га није спречила да преокрене резултат у своју корист.
На крају је савладао деветог тенисера на АТП листи, 7:5. 
До сада, руски играч изгубио је два финала мастерса, у Монте Kарлу и Синсинатију 2021. године. 
Руне је освојио 600 АТП бодова и почетком следеће недеље очекује се његов скок на ранг листи.
Рубљов се налази на шестом месту, а прошле године елиминисан је у шеснаестини финала турнира, те ће свакако добити велики број бодова, али је неизвестан његов скок на АТП листи јер Медведев има 1600 бодова више од сународника.
Наредни турнир који очекује Рубљова је Српска опен који се игра од 17. до 23. априла у Бањалуци.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.