Izvor: RTS, 16.Apr.2023, 10:56

Младен Кецман: Рвачко Европско првенство важно и због Светског у Београду

Рвачка репрезентација Србије наступаће на предстојећем првенству Европе у Загребу са рекордних 18 такмичара. О њиховим досадашњим успесима, протеклим припремама као и очекивањима на надметању за РТС је говорио Младен Кецман, члан извршног одбора Рвачког савеза >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Србије.
Надметања на Европском првенству почињу већ у понедељак, репрезентативци Србије завршне припреме обавили су у Зрењанину и спремни су за почетак надметања.
Члан извршног одбора Рвачког савеза Србије Младен Кецман укратко је подсетио на досадашње успехе наших рвача констатујући да је то добар основ за добра очекивања на предстојећем првенству и на будућим такмичењима.
„Рвање је кроз историју увек био наш најтрофејнији олимпијски спорт. Предходне генерације су поставиле високе стандарде. Успели смо добром организацијом и упорним радом да се поново нађемо на таквом путу. Ових 18 такмичара на првенству је заправо плод десетогодишњег рада. Ово такмичење је веома важно јер је првенство Европе заправо услов за учествовање на Светском првенству.“, рекао је Кецман.
А Светско првенство ће бити одржано управо у Београду.
„Управо сам то хтео да кажем. И управо смо максималну форму темпирали за то такмичење, а оно нам је важно и због још два разлога. Први и најважнији је то што је Светско првенство заправо и директна квалификација за Олимпијске игре, а то је оно чему сви тежимо. Друга ствар је да историјски други пут се у Србији организује Првенство света, две године узастопно, то ни једна земља до сада није успела. “
РТС ће преносити мечеве са Европског првенства, а у женској конкуренцији ће Србију представљати пет такмићарки док у мушкој наступа 13 рвача.
Младен Кецман говорио је квалитетима наших репрезентативаца међу којима је све више кандидата за освајање медаља и о очекиваним резултатима у одређеним категоријама на овом првенству као и највећим очекивањима у нашем тиму.
„Разлог зашто се ми поносимо организацијом Светског првенства је то што тиме не побољшавамо само услове за спорт већ усавршавамо стручни кадар, промовишемо спорт а довођењем свих тих првака и шампиона дајемо деци и омладини узор који могу да виде у Арени.“, закључио је Младен Кецман

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.