Izvor: RTS, 16.Apr.2023, 00:20

Бостон силовит против Атланте у првом мечу плеј-офа, скроман учинак Богдановића

Кошаркаши Бостона убедљиво су савладали Атланту са 112:99 у мечу плеј-офа и тако повели са 1:0. Плеј-оф серија игра се до четири победе. Скроман учинак Богановића, девет поена сви у последњој четвтини.
Атланта није успела да се супротстави Бостону, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << није имала решења за игру расположеног домаћина. Како је време одмицало предност Селтикса је константно расла и стигла до максималних 32. Средином трећег периода гости су успели да ухвате ритам, а у последњем периоду и приђу на минус 12, али то је било све што им је Бостон дозволио вечерас.
Домаћин је силовито ушао у меч. Хокси нису имали решања за такву игру Селтикса. После првог периода имали су плус од десет поена. Наставак је донео још убедљивију игру Бостона. До одласка на “велики“ одмор одлепили су се на плус 27 – 59:27.
Када је средином трећег периода домаћин дошао до плус од 32 поена деловало је да нема спаса за госте. Међутим, Аталанта је одлучила да покаже зубе. До краја четвртине пришла је на минус 19.
У последњем периоду своје прве поене забележио је Богдановић и то шест везаних и његова екипа је успела да приђе на само минус 12.
Уследио је брзи одговор домаћина, који прави мини серију од 6:0 и поново је било плус 18 и тако одбије овај налет ривала. При резултату 107:89 ушло се у последњих пет минута игре.
Атланта је новом серијом од 6:0 поново пришла на минус 12. Ипак то је било све што су Хокси успела да ураде на овом мечу. Селтикси мирно приводе меч крају за коначних 112:99.
Најефикаснији у победничком тиму био је Браун са 29 поена и 12 скокова, њега је пратио Татум са 25 и 11 скокова. Вајт је убацио 24. Код Атланте Вајт је убацио 24, Јанг 16, а Капела 12.
Наредни дуел две екипе је за четири дана такође у Бостону.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.