Izvor: RTS, 15.Apr.2023, 21:13

Реми Болоње и Милана, као и Наполија и Вероне, Монца победила Интер

Болоња и Милан поделили су бодове у утакмици 30. кола италијанске Серије А. Наполи и Верона су у Напуљу одиграли без голова. Монца је са 1:0 савладала Интер и удаљила га од места које води у Лигу шампиона.
Болоња је до вођства стигла већ у првом нападу. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Заспала је одбрана Росонера, Стефан Пош пробио је по десној страни, а Николо Сансоне је у налету у петерцу закуцао лопту у мрежу.
Отежавајућа околност по гостујућу екипу била је и чињеница да је Пиоли из тима изоставио Рафаела Леаа, Брахима Дијаса, Матеа Габију, Исмаила Бенасера, Теа Ернандеса и Оливијеа Жируа.
Милан је био бољи ривал у току меча, нападали су, што се исплатило у 40. минуту када је Побега са двадесетак минута послао силовит шут који је завршио у мрежи Скорупског.

Наполи није успео да савлада Верону на домаћем стадиону.
Домаћин је имао 80 одсто времена лопту у својим ногама, али није успео да створи конкретну акцију која би резуртирала голом.
У последњем мечу дана Монца је у Милану савладала Интер са 1:0. Стрелац одлучујућег гола био је Калдирола у 78. минуту.
Серија А, 30. коло:
Петак:
Кремонезе – Емполи 1:0
Специја – Лацио 0:3
Субота:
Болоња – Милан 1:1
Наполи – Верона 0:0
Интер – Монца 0:1
Недеља:
Леће – Сампдорија
Торино – Салернитана
Сасуоло – Јувентус
Рома – Удинезе
Понедељак:
Фјорентина – Аталанта
Табела:
Наполи 75
Лацио 61
Рома 53
Милан 53
Интер 51
Аталанта 48
Јувентус 44
Болоња 44
Фјорентина 41
Удинезе 39
Торино 38
Монца 38
Сасуоло 37
Емполи 32
Салернитана 29
Лече 27
Специја 26
Верона 23
Кремонезе 19
Сампдорија 15

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.