Izvor: RTS, 15.Apr.2023, 14:57

Одржан жреб за Српска опен, велики изазов за Ђоковића

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић могао би већ у другом колу Српска опена на Стена Вавринку, Швајцарца који га је савладао у два гренд слем финала, одлучено је данас жребом у Бањалуци. Други носилац на турниру Андреј Рубљов у другој рунди имаће дуел против Хуана >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Пабла Вариљаса или Уга Гастона.
Први носилац турнира Новак Ђоковић је у првом колу слободан, а у другом може на Вавринку, ако искусни Швајцарац савлада Лука ван Аша са којим се надмеће у првом колу.
Швајцарац је надиграо Ђоковића у два гренд слем финала али у бројним међусобним дуелима води најбољи тенисер Србије и света који је убедљиво са 6:2,6:2 славио и у њиховом последњем дуелу прошле године у Риму.
Већ у првом колу на мегдан ће саиграчи из репрезентације Србије, рекете ће укрстити Душан Лајовић и Филип Крајиновић.
Један од њих би могао да буде ривал Новаку у осмини финала, јер ко победи у првој рунди, у другој иде на бољег из меча Хамад Међедовић - Грегоар Барере.
Занимљиво је да би Ђоковић и у полуфиналу могао на Србина, али ће Миомир Кецмановић претходно имати најмање једну тешку препреку, јер су у његовом делу жреба од трећег кола Федерико Корија, Јиржи Лехечка и Гаел Монфис.
Ласло Ђере се налази у доњем делу жреба и на старту ће играти против Руса Романа Сафиулина.
Други носилац на турниру Андреј Рубљов ће у другој рунди имати дуел против Хуана Пабла Вариљаса или Уга Гастона, а касније би могли да га сачекају Марко Чекинато или Ришар Гаске.
Пре пар дана је свечано отворен нови тениски комплекс, а турнир у Бањалуци одржаће се од 17. до 23. априла.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.