Izvor: RTS, 15.Apr.2023, 12:27

Рекордан број српских рвача на Европском првенству у Загребу

Рвачка репрезентација Србије на предстојећем првенству Европе у Загребу имаће рекордан број такмичара. Боје наше селекције на континенталном шампионату у главном граду Хрватске од 17. до 23. априла браниће чак 18 рвача.
У грчком-римском стилу такмичиће >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << се Георги Тибилов, Перица Димитријевић, Себастијан Нађ, Али Арсалан, Виктор Немеш, Бранко Ковачевић, Зураби Датунашвили, Михаил Каџаја и Борис Петрушић.
У слободном стилу наступиће Стеван Мићић, Хетик Цаболов, Страхиња Деспић и Магомедгаџи Нурасулов, а у конкуренцији дама бориће се Марија Игњатовић, Јована Радивојевић, Маша Перовић, Емилија Јаковљевић и Фани Нађ.
"Око састава тима није било пуно дилема, он је био познат већ са стартом припрема. Осим у категорији 67 кг где смо имали озбиљну дилему, јер смо морали да се определимо за једног од двојице актуелних првака света - Мате Немеша и Себастијана Нађа", каже селектор рвачке репрезентације Србије Милорад Докманац и додаје: "Нађ је био првак света у Београду у категорији до 63 кг, а с обзиром на то да тренутно има 70 кг, одлучио је да више не рве у нижој категорији. Стручни штаб је анализирао рад и резултате, као и тренутну форму обојице рвача и проценио да се на Европском шампионату овај пут пружи прилика Нађу. До краја године нас још чекају многи турнири и Светско првенство у Београду тако да ће и Мате Немеш добити шансу у наставку сезоне".
Српски рвачи са тренинзима за ову такмичарску годину почели су још 9. јануара, а завршне припреме за Европско првенство тренутно обављају у Зрењанину.
"Припреме су одлично одрађене и све што смо ми као стручни штаб поставили пред рваче они су испунили. Једину проверу смо имали у Данској где смо на веома јаком турниру, на којем је учествовало 25 земаља, освојили три медаље, што даје гаранцију да ћемо након успешног рада на отклањању уочених грешака врхунску форму достићи баш на Европском првенству", рекао је Докманац.
Наши рвачи су на Европским првенствима до сада освојили 46 медаља од чега 12 златних, а занимљиво је да репрезентација Србије од 2015. године има континуитет освајања одличја на првенствима Европе.
Селектор Докманац сматра да би свака медаља у Загребу била велики успех.
"Без обзира на сјајне резултате на последњем Првенству света где смо освојили пет медаља, ми увек одлазимо на велика такмичења да освојимо неко од одличја. Тако ће бити и овај пут. Желимо да наставимо низ освајања медаља и у Загребу", закључио је Докманац.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.