Izvor: RTS, 14.Apr.2023, 23:59

Преминуо фудбалер Низар Исауи који се у Тунису запалио испред полицијске станице

Туниски фудбалер Низар Исауи преминуо је од последица опекотина које је задобио када се у знак протеста против "полицијске неправде" запалио испред полицијске станице.
Низар Исауи (35), отац четворо деце, који је био слободан играч и играо у аматерским >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << лигама, задобио је опекотине трећег степена и доктори нису могли да спасу његов живот, изјавио је његов брат Ријад.
Демонстранти су се у Хафузу сукобили са полицијом, а представници закона су бацили сузавац да би растерали људе који су се окупили испред полицијске станице, изјавили су сведоци за Ројтерс.
Исауи, који је некад играо у елитном туниском клубу УС Монастир, је пред смрт објавио видео на Фејсбуку у коме је навео да је разлог за његов протест лажна оптужба за тероризам.
"Због расправе са неким ко је продавао банане за 10 туниских динара (3 евра), у полицијској станици у Хафузу су ме оптужили за тероризам. Тероризам због примедбе о бананама", рекао је он на видео снимку.
Према порталу newsarabia.com, цена банана коју је навео Исауи је двоструко виша у односу на ону која је одредила влада Туниса. У објави на Фејсбуку је навео да сам себе осуђује на "смрт ватром".
"Немам више снаге. Нека полицијска држава зна да ће пресуда бити извршена данас", написао је пре него што се запалио. Стопа инфлације у Тунису је у марту 2023. достигла 10,3 одсто, а највише је поскупела управо храна навео је сајт Trading economics.
.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.