Izvor: RTS, 14.Apr.2023, 23:52

Обрадовић: Дуго ће се причати о овој сезони Партизана

Тренер Партизана Жељко Обрадовић након победе честитао Панатинаикосу Захвалио се навијачима на сјајној подршци која им је помогла да се врате из великог минуса.
Партизан је победио Панатинаикос у последњем колу Евролиге (83:81). Тренер Обрадовић >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је истако да његов тим мора да буде поносан на целу сезону у најелитнијем такмичењу.
“Честитам Панатинаикосу на одличној утакмици вечерас. Хвала навијачима на феноменалној атмосфери, захваљујући њиховој подршци успели смо да се вратимо из минус 18.”
“Кренули смо да играмо паметније и на крају смо ношени навијачима стигли до победе”, рекао је тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић.
"Ушли смо лоше у утакмицу, нисмо користили мале фаулове и то је резултирало да одемо у велики минус. Утакмица није била небитна, победа нам је донела да будемо шести у Евролиги на крају сезоне. Шесто место је велики успех и дуго ће се причати о овој сезони Партизана".
“Имамо много разлога да будемо поносни на целу сезону у Евролиги. У децембру, пред Ефес, били смо на скору 4-9, а онда смо серијом 16-5 окончали сезону и направили велики успех.“
“На почетку Евролиге смо имали неколико утакмица које смо изгубили иако су практично било добијене, али смо све то преболели и сад је много лепо погледати где се налазимо на табели. Ово је огроман успех за све у клубу, не само играча, него и стручног штаба, али и навијача који имају посебну конекцију са овом екипом".
“Наши навијачи су оборили рекорд са преко 300 хиљада људи у Арени у једној сезони, а надам се да ће бити нових рекорда већ против Реала“, поручио је он.
На питање шта очекује од мечева против Реала у плеј-офу, Обрадовић је рекао да не жели много да анализира те утакмице у овом тренутку.
"Реал је најтрофејнији европски клуб и то довољно говори какав нас ривал чека у Топ фази. Али ми свакако у ту серију нећемо ући без амбиција. Њима је тренутно ван ростера шест играча који могу да играју у било ком европском клубу.“
“Видећемо у ком ће саставу они бити, али та серија почиње за 11 дана, има времена до ње, а нас већ ујутру чека нови тренинг и припреме за Задар и Будућност, два изузетно тешка и важна гостовања у АБА лиги", закључио је Обрадовић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.