Izvor: RTS, 14.Apr.2023, 13:59

Рубљов против Фрица у полуфиналу Монте Карла

Руски тенисер Андреј Рубљов пласирао се у полуфинале мастерса у Монте Карлу након тријумфа у четвртфиналу над Жан Ленард-Штруфом, 2:0 по сетовима 6:1, 7:6. С друге стране Тејлор Фриц је савладао прошлогодишњег освајача турнира Стефаноса Циципаса 2:0, 6:2, 6:4. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Меч између Рубљова и Штруфа трајао је сат и 40 минута, а на крају је Рус био бољи.

Штруф је добро почео, направио је брејк већ на почетку меча, али је после тога Рубљов освојио шест узастопних гемова и освојио први сет са 6:1.
У другом сету тенисери су направили по један брејк и одигран је тај-брејк, који је руски тенисер добио са 7:5, а Рубљов је искористио другу меч лопту. 

Американац Тејлор Фриц савладао је двоструког узастопног освајача Монте Карла Стефаноса Циципаса за сат и 12 минута игре. 
Први сет одлучен је већ у уводним минутима, пошто је Фриц брзо дошао до брејка, који је потврдио у трећем гему и после сигурним сервисом освојио сет.
Циципас је боље заиграо у другом сету, али опет је Американац успео да му одузме сервис у седмом и деветом гему и потом освоји сет.
Полуфинале између Рубљова и Фрица на програму је сутра не пре 13.30 часова.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.