Izvor: RTS, 14.Apr.2023, 11:04

Званично – Министарство спорта Украјине забранило својим спортистима учешће на такмичењима са Русима и Белорусима

Украјина је званично забранила својим спортистима да се такмиче на догађајима у којима учествују руски и белоруски такмичари.
Забрана подразумева националне спортске тимове на олимпијским, параолимпијским и другим догађајима који укључују >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << такмичаре из Русије и Белорусије, саопштило је Mинистарство спорта.
Уредбу објављену током ноћи на сајту Министарства спорта потписао је заменик министра Матвиј Бидни, преноси Ројтерс. Како се наводи, одлука коју су критиковали неки украјински спортисти уследила је након што је Међународни олимпијски комитет (МОК) изазвао незадовљство Кијева тиме што је омогућио руским и белоруским спортистима да се такмиче под неутралном заставом.
Украјина је раније упозорила руководства својих спортских савеза да ће им одузети статус ако се њихови спортисти на међународној сцени буду такмичили са Русима и Белорусима.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.