Izvor: RTS, 13.Apr.2023, 15:42

Ирски возач Крег Брин погинуо током тренинга уочи релија у Хрватској

Возач фабричког тима Хјундаи Ирац Крег Брин погинуо је данас током тренинга за Хрватски рели, пошто је излетео са пута и ударио у дрво на путу између Старог Голубовца и Лобора, преносе хрватски медији.
У саопштењу хрватске полиције се наводи да >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је возач, чије се име не наводи, преминуо на лицу места пошто је излетео са пута и ударио у дрво, док је његов сувозач прошао без повреда. У саопштењу полиције се наводи да је истрага у току и додају да ће више информација бити познато до краја дана.
Хрватски медији преносе да је погинуо Крег Брин, а његов сувозач Џејмс Фолтон је прошао без повреда.
Из Светског рели шампионата (ВРЦ) је потврђена ова информација, а на друштвеним мрежама су се обратили посебним саопштењем.
"Породица ВРЦ је шокирана и тужна због смрти Крега Брина. Наше мисли су у овом невероватно тужном тренутку са породицом и пријатељима Крега Брина", саопштено је из ВРЦ.
И компанија Хјундаи мотоспорт такође се огласила на друштвеним мрежама.
"Хјундаи мотоспорт са дубоким болом потврђује да је Брин данас изгубио живот у несрећи током тест вожње уочи Хрватског релија. Сувозач Џејмс Фултон је прошао без повреда у несрећи која се догодила данас око поднева. Хјундаи мотоспорт упућује саучешће Креговој породици, пријатељима и његовим многобројним навијачима", навели су из Хјундаија.
Брин је био седми у генералном пласману возача у ВРЦ са 84 бода. Прво место држи возач Тојоте Финац Кале Рованпера са 255 бодова.
Брин је прошле године био четврти на Хрватском релију. Он је најбољи пласман ове сезоне остварио на Релију Шведске када је заузео друго место.
Рели Хрватске у оквиру Светског рели шампионата (ВРЦ) требало би да буде вожен од 20. до 23. априла.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.