Izvor: RTS, 13.Apr.2023, 14:54

Дечији маратон стартује у суботу у Зоолошком врту

Дечији маратон у организацији Београдског маратона, биће одржан у суботу, 15. априла, у београдском Зоолошком врту са почетком у 11 часова.
Учешће ће узети 178 деце из 13 предшколских установа, прво у квалификацијама које су заказане за 11 часова и потом >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у финалу, које је на програму од 12.30 часова.
Први Дечији маратон одржан је 1993. године на Теразијама. Већ наредне године тркачка стаза организована је у Зоолошком врту и никада није напустила то место.
Директор Београдског маратона Дарко Хабуш је истакао данас на конференцији за медије колики је значај свих партнера највеће Дечије трке у Београду.
"Пре свега желим да истакнем велику захвалност свим домаћинима суботњег догађаја који ће се одржати београдском Зоолошком врту. Дечији маратон се враћа у пуном обиму уз велику помоћ града Београда као суорганизатора, пре свега Секретаријата за дечију заштиту, Секретаријата за спорт, али и Секретаријата за заштиту животне средине. Имаћемо уз нас у суботу и представнике Црвеног крста. Нама у суботу креће најава маратонске недеље, пред 36. издање Београдског маратона, где очекујемо више од 10.000 учесника", изјавио је Хабуш.
Саша Томашевић испред градског Секретаријата за дечију заштиту позвао је суграђане да дођу на трку.
"Позивам Београђане да дођу и виде праву Лигу шампиона, не ону са телевизије, већ Лигу шампиона где нема размишљања и договарања. У суботу неће бити ревијална, већ права такмичарска трка", истакао је Томашевић.
Најмлађи тркачи имаће изазов да надмаше рекорд Тадије Марковића који је 2019. године стазу дугу 230 метара претрчао за 35 секунде.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.