Izvor: RTS, 13.Apr.2023, 14:01

Тенисерке Србије победиле и Данску у Били Џин Кинг купу

Тениска репрезентација Србије победила је у Анталији селекцију Данске резултатом 3:0 у четвртом колу групе Б квалификационог турнира Евро-афричке зоне I за плеј-оф у којем ће се борити за квалификације за попуну Светске групе Били Џин Кинг купа. У последњем колу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << тенисерке Србије ће се у петак састати са Шведском.
Први поен Србији донела је Миа Ристић, која је савладала Данкињу Оливију Сарафину Хансен 6:2, 6:3, а потом је Лола Радивојевић победила Ребеку Мунк Мортенсен 6:4, 6:0. Српкиње Олга Даниловић и Катарина Козаров су у дублу надиграле Данкиње Хансен и Наташу Шоу 6:0, 6:3.
Србија је прва на табели са четири победе. Србија је у првом колу победила Бугарску 2:1, а у другом је била боља од Норвешке 2:1 Тенисерке Србије су у трећем колу савладале Хрватску 3:0, а сутра ће се у последњем колу састати са Шведском.
Само три репрезентације, победници група и боља из плеј-офа другопласираних тимова на табели Евро-афричке зоне I, обезбеђују пролаз у новембарски плеј-оф за улазак у квалифкације за пласман у Светску групу Били Џин Кинг купа.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.