Izvor: RTS, 13.Apr.2023, 13:20

Тренер ПСЖ Кристоф Галтије ангажовао телохранитеље због претњи смрћу

Тренер фудбалера Пари Сен Жермена Кристоф Галтије ангажовао је телохранитеље, пошто је добио претне смрћу. Негативни коментари на друштвеним мтежама и претње смрћу Галтијеу су се појавили после објављивања информације да он у свом тиму није желео муслимане и >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << тамнопуте фудбалере, преносе француски медији.
Француски Паризијен наводи да је некадашњи спортски директор Нице Жулијен Фурније оптужио Галтијеа да у свом тиму није желео муслимане и тамнопуте фудбалере. Галтије, који је водио Ницу од 2021. до 2022. године, демантовао је све оптужбе. Изјава некадашњег спортског директора Нице изазвала је бурне реакције у Француској.
"Галтије је затражио да се хитно покрене судски поступак, који је утолико неопходнији с обзиром на то да је од када је објављен наводни садржај био мета неподношљивих претњи и узнемиравања", наводи се у саопштењу адвоката Оливиера Мартина, који заступа тренера Пари Сен Жермена.
Мирор преноси да се број телефона француског тренера нашао на друштвеним мрежама, а Галтије је примио више од 5.000 порука у последња 24 сата, укључујући и претње смрћу.
Француски медији истичу да је турски фудбалер Бурак Јилмаз, који је са Галтијеом у Лилу освојио титулу у шампионату Француске, стао у одбрану француског тренера. Руководство ПСЖ је наводно отворило интерну истрагу о овом случају.
"Када сам прочитао вести осјетио сам потребу да нешто кажем. Радио сам са Галтијеом и никада нисам осетио било какво негативно понашање од њега због моје вере или националности. Он је фантастичан тренер и фантастична особа", поручио је Јилмаз.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.