Izvor: RTS, 13.Apr.2023, 08:25

Булси после великог преокрета избацили Репторсе, Дерозанова ћеркица "икс-фактор"

Чикаго булси ће играти против Мајами хита за последње место у плеј-офу Истока пошто су савладали Торонто репторсе 109:105 на гостујућем терену.
Победа за све аплаузе, Чикаго је славио у Торонту тако што су превазишли минус од 19 поена.
Репторси су >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на старту последње деонцие имали вођство 87:75, да би се Булси вратили серијом од девет поена, у којој су учествовали пре свега Зек Лавин са седам и Никола Вучевић са два поена. Гости су тако спустили на три поена заостатка и стекли психичку предност. Торонту је ушла "вода у уши".
Полако су "бикови" прелазили у предност, задржавали противника од серије и битних поена, довољно за победу.
 Први стрелац на обе стране био је Зек Лавин са 39 поена, Демар Дерозан га је пратио са 23 поена. Никола Вучевић је био одличан са 14 поена, 13 скокова и четири асистенције.
Паскал Сијакам је предводио Репторсе са 32 поена, девет скокова и шест асистенција.Плејмејкер Фред ван Влит је поново показао да воли велике утакмице са 26 поена, 12 скокова и осам асистенција. Скоти Барнс је уписао 19 поена и 10 скокова.
Булси су имали помоћ "пријатеља".Ћерка Демара Дерозана, Дајар, вриштала је приликом извођења пенала играча Репторса. Њена идеја је успела јер су домаћини шутирали тек 18/36 са линије слободних бацања. Торонто је дом породице Дерозан, у том канадском граду је Демар провео најдужи и најплодоноснији период у каријери.
Наредни противник Чикаго булса у борби за осмо место је екипа Мајами хита. Меч ће се играти на Флориди.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.