Izvor: RTS, 12.Apr.2023, 23:45

Свечано отворен тениски комплекс у Бањалуци

Тениски комплекс на коме ће се одржати АТП турнир Српска опен у Бањалуци свечано је отворен. Један од конкурената за титулу на турниру из серије 250 биће и најбољи тенисер света Новак Ђоковић.
Турнир у Бањалуци одржаће се од 16. до 23. априла, а сем Ђоковића >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << биће присутна и друга бројна имена из врха тениса.

Поред девет постојећих тениских терена Тениског савеза Републике Српске, који су у потпуности реконструисани, изграђен је централни са више од 6.000 места.
"Наши клинци, из Бањалуке, Републике Српске, али и Србије и целог региона имаће прилику да тренирају и раде у овом прелепом комплексу, и направе прве кораке у овом планетарно популарном спорту'', рекао је Бојан Вујић, председник Организационог одбора турнира Српска опен.
Да је Бањалука прави избор локације на ком ће се окупити како светска, тако и домаћа тениска елита, још једном је потврдио директор турнира Ђорђе Ђоковић.
"У завршној смо фази припрема пред отварање турнира. Било је врло тешко овако нешто организовати за само пет месеци, али смо успели уз велику помоћ града Бањалуке и Републике Српске. Сви су стали иза овог турнира и много смо им захвални што су помогли да покажемо и АТП-у да је апсолутно све могуће уз праве људе и праву организацију“, истакао је Ђоковић.
Организатори турнира су саопштили да многи љубитељи тениса с нестрпљењем чекају крај недеље када ће се одиграти први мечеви на бањалучкој шљаци, на турниру Српска Опен.
Похвалне речи на рачун изгледа комплекса "Завршни радови се приводе крају и цео комплекс ће ускоро добити свој финални изглед у ком ће уживати и играчи и публика", наводи се у саопштењу турнира.
Радио-телевизија Републике Српске навела је да је уз подршку републичких и градских институција изграђен комплекс који ће задовољити све критеријуме за одржавање турнира на високом нивоу.
"Хвала Новаку Ђоковићу који је веровао да ће једног дана доћи у Бањалуку и играти велики турнир, а ми га нисмо изневерили'', рекао је председник Републике Српске Милорад Додик.
Свечаном отварању присуствовао је и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.
"Величанствено је данас, у овом тренутку, бити Бањалучанин, грађанин Републике Српске и Србин на догађају отварања тениског комплекса за турнир Српска опен'', изјавио је градоначелник Бањалуке.
Учесницима турнира биће омогућени одлични услови за тренинг, такмичење и одмор, а играчима ће бити на располагању теретана, соба за физикалне терапије и масажу, као и простор за одмор са комплетном услугом која је потребна учесницима.
Поред поменутог Новака Ђоковића, на турниру ће наступити и Андреј Рубљов, Гаел Монфилс, Станислас Вавринка и још многи други тенисери из региона.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.