Izvor: RTS, 12.Apr.2023, 19:15

Ивановић: Фенербахче има изузетно квалитетан тим, али наш циљ је победа

Тренер Душко Ивановић рекао да црвено-бели желе победом над Фенербахчеом да заврше добру сезону у Евролиги иако имају искусан и квалитетан тим и истакао уверење да ће навијачи поново бити велика подршка екипи.
Кошаркаши Црвене звезде дочекују >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у четвртак од 19 часова екипу Фенербахчеа у утакмици последњег, 34. кола регуларног тока Евролиге.
"Као и увек, сваку утакмицу идемо да победимо. Сви су играчи засад, до овог последњег тренинга, добро, играће њих само 12. Хала је и за овај меч распродата, то је заиста изузетан знак да су наши навијачи заиста фантастични што ја понављам стално и што је истина. И заиста дају снагу овим момцима кад изађу да играју, подршку им дају, значи им пуно", рекао је Ивановић.
За сутрашњег ривала истиче да је изузетно квалитетан и искусан тим.
"Добили су задњу утакмицу против Ефеса можда највише захваљујући томе да су имали неке играче који су били повређени, па су силом прилика играли са пет ниских играча и играјући са пет ниских направили су разлику. Изузетно квалитетан тим, изузетан број играча који могу да реше утакмицу и ситуације "један на један", ситуације на ниском посту, ту су изузетно јаки...И врло су искусна екипа", казао је Ивановић.
Црвена звезда има прилику да заврши сезону са скором 17-17.
"Јако сам задовољан са ангажовањем и преданошћу са којом ови момци раде, а са резултатом нисам задовољан јер нисмо ушли у Топ 8. Мислим да је заиста штета за овај тим, јер да смо ушли имали би реалне шансе да освојимо. Ово јесте лако причати сад када си 'напољу'", рекао је тренер црвено-белих.
Филип Петрушев је навео да је циљ да одиграју што бољу утакмицу као тим и да наставе добре партије у Евролиги.
"Желимо да дигнемо форму пред завршни део сезоне, и да победимо, то је најбитније. Мислим да смо сви свесни, да смо могли, можда чак и лагано да уђемо у тих осам најбољих. Против добрих тимова смо играли добро читаве сезоне и побеђивали. Те неке унапред добијене утакмице смо губили и то нас је на крају коштало. Мислим да сви виде колико је ова екипа добра, талентована и има квалитет, али ето, остаје неки жал. Ипак, нема шта, идемо даље", рекао је он.
"Фенербахче има императив победе и мислим да ће то учини утакмицу још бољом и да ће бити супер такмичарска. И ми желимо да победимо, можда колико и они, јер против добрих екипа увек желите да играте добро. Мислим да ће бити прави спектакл. Генерално су баш добри у атлетском смислу. Ја бих издвојио чак и Пјера и Хејса који играју на позицијама три и четири, али су мање, више идентични играчи који играју много унутра баш са тих позиција и мислим да ће им то бити главна снага, коју би требало да зауставимо", закључио је Петрушев.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.