Izvor: RTS, 12.Apr.2023, 17:00

Заједница Суперлиге Србије званично одложила меч између Чукаричког и Партизана

Прекинута утакмица 30. кола фудбалске Суперлиге Србије између Чукаричког и Партизана, која је требало да буде настављена вечерас од 18 сати на Бановом брду, дефинитивно је одложена, саопштио је директор такмичења Александар Пивић.
Утакмица између >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Чукаричког и Партизана прекинута је у уторак у 21. минуту, након што су навијачи црно-белих убацивали бакље и столице на терен. Главни судија Милан Митић одлучио је потом да прекине меч.
Одлуком директора такмичења Александра Пивића меч је требало да буде настављен вечерас у 18 сати на стадиону Чукаричког без присуства публике.
Међутим, Чукарички је уложио жалбу на прекинуту утакмицу са Партизаном. Клуб са Бановог брда је тражио да меч буде регистрован службеним резултатом у корист Чукаричког.
"Сходно извештајима службених лица, главни судија је ову утакмицу прекинуо из оправданих разлога након консултације са делегатом меча и представницима оба клуба. У извештају судије о трајном прекиду утакмице, између осталог, наведени су разлози у предугом и неефикасном пражњењу трибине, што је проузроковало паузу од 50 минута, као и очигледној могућности за даљим угрожавањем безбедности и сигурности актера утакмице због чињенице да није испражњен комплетан стадион, јер су на осталим деловима стадиона и даље била присутна лица која су својим понашањем могла утицати на безбедност актера, такође и чињенице да су се лица која су одстрањена са стадиона груписала на северној страни у делу ван стадиона. Оваквим поступањем након три претходна прекида у ситуацији која се односи на оно што је најважније, а то су здравље и безбедност актера утакмице, судија је донео одлуку о трајном прекиду утакмице", наводи се у званичном саопштењу Заједнице фудбалских клубова Суперлиге и Прве лиге Србије, које је потписао директор такмичења Александар Пивић.
У саопштењу се наводи да је сходно члану 12. став 3. Пропозиција за такмичење, у предвиђеном року, директор такмичења утврдио датум и време наставка прекинуте утакмице путем службеног информационог система КОМЕТ, о чему су одмах обавештена оба клуба. Такође, од служби задужених за безбедност и сигурност добијене су препоруке да се поменута утакмица настави без присуства публике.
"Узимајући у обзир чињеницу да је Чукарички у прописаном року, 12. априла уложио жалбу на утакмицу која је прекинута, као и да постоји спор око термина наставка утакмице, као орган надлежан за доношење коначне одлуке директор такмичења је донео одлуку да се утакмица неће наставити у претходно одређеном термину, 12. априла од 18 сати", додаје се у саопштењу.
Коначна одлука у вези са наведеном утакмицом биће донета по окончању поступка по жалби Чукаричког и сагледавању и утврђивању оправданости разлога за трајни прекид утакмице, а све у складу са позитивним прописима и спортским начелима, наводе из Заједнице Суперлиге и Прве лиге Србије.
У саопштењу се даље наглашава да је понашање навијача Партизана на утакмици са Чукаричким нанело велику штету фудбалском спорту и Суперлиги Србије.
"Због тога ће по хитном поступку бити покренути дисциплински поступци пред надлежним органима ФС Србије, а такође и пријава због лоше организације утакмице и уношења великог броја пиротехничких средстава. Ради заштите интегритета и имиџа комплетног такмичења оба клуба су упозорена на иступања у јавности којима угрожавају општи интерес свих клубова и самог такмичења", истичу из Заједнице СЛС и ПЛС.
"Желимо да истакнемо да ће Заједница у наредном периоду према оваквим и сличним догађајима исказивати нулту толеранцију, као и да ће се кроз институције ФС Србије тражити најстроже казне и пооштравање казнених одредби у вези са оваквим и сличним догађајима", закључује се у саопштењу Заједнице СЛС и ПЛС.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.