Izvor: RTS, 12.Apr.2023, 13:57

Недимовић о инцидентима на Чукарички-Партизан: Ако буде драстичних одступања, знају се последице

Потпредседник Фудбалског савеза Србије Бранислав Недимовић изјавио је за Танјуг да верује да ће Заједница Суперлиге и Прве лиге Србије реаговати у складу са прописима поводом дешавања на утакмици 30. кола између Чукаричког и Партизана.
Меч на >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Бановом брду прекидан је неколико пута због инцидената навијача Партизана.
Овај дуел је потом прекинут у 22. минуту на основу процене главног судије Милана Митића. Одлуком директора такмичења Александра Пивића меч између Чукаричког и Партизана требало би да буде настављен данас од 18 сати без присуства публике.
Чукарички се огласио саопштењем у коме, између осталог, тврди овај клуб није формално обавештен о одлуци да буде игран наставак меча и тражи да утакмица буде регистрована службеним резултатом у њихову корист.
Недимовић је напоменуо да Заједница Суперлиге и Прве лиге организује такмичења заједно са својим директором, као и да постоје службена лица на утакмици која ће у складу са прописима донети одговарајуће одлуке када је реч о утакмици Чукарички - Партизан.
"Већ су неке одлуке донете, видим да је Чукарички упутио и жалбу и у складу са тим Заједница ће реаговати. Морамо се држати правила и процедура. ФСС је поверио такмичење Заједници суперлигаша и прволигаша и у складу са тим се сви понашамо. Ако дође до драстичнијих одступања од правила онда се знају консеквенце, али 'момци' у Заједници одлично раде свој посао", објаснио је он.
Недимовић је подсетио да је ФСС упутио званично писмо Европској фудбалској унији (УЕФА) поводом новонастале ситуације и забране власти у Приштини за организовање такмичења на територији Косова и Метохије. Он сматра да таква врста репресије од стране косовске полиције није виђена од Другог светског рата и додаје да очекује од УЕФА да реагује како би се ствари смириле. Недимовић каже да је шест освојених бодова фудбалера Србије на старту квалификација за Европско првенство 2024. огроман успех којим требамо да будемо задовољни.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.