Izvor: RTS, 12.Apr.2023, 11:21

Чукарички тражи победу службеним резултатом: Нисмо ми хтели одлагање утакмице

Фудбалски клуб Чукарички је у саопштењу после нереда на мечу са Партизаном навео да нису формално обавештени о намери наставка утакмице, нити су они тражили њено одлагање. Стога, траже победу службеним резултатом.
Меч 30. кола Суперлиге Србије >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Чукарички-Партизан одложен је за среду од 18 сати због прекида у 19. минуту. Дошло је до неколико сукоба "гробара" са полицијом и судија Милан Митић је прекинуо утакмицу.
Домаћин дуела истиче да су испунили све услове после пражњења трибина и нису захтевали одлагање истог.
"Све што се дешавало на стадиону на Бановом брду у уторак увече велика је срамота српског фудбала. Фудбалски клуб Чукарички је учинио све што је тражено да се створе услови да меч после пражњења источне трибине буде настављен.
Став Управе фудбалског клуба Чукарички је да се фудбалски прописи морају поштовати, а да виновници инцидента морају да буду санкционисани. Наш клуб није формално обавештен о одлуци да буде игран наставак меча, нисмо добили нити писмену одлуку нити било какво друго образложење о разлозима прекида, као ни о заказивању утакмице у новом термину. Такође, главни судија меча није дао знак за крај утакмице.
Одлука о прекиду и накнадном наставку утакмице супротна је важећим прописима. Једини правно утемељени исход јучерашњег меча искључиво мора бити регистрација утакмице службеним резултатом у корист ФК Чукарички, екипе која није одбила наставак меча.
Нашем клубу је остала непознаница на основу којих безбедносних чињеница је судија донео одлуку о отказивању утакмице, или је, као што то бројни снимци показују, одлука донета након изричитог одбијања играча и представника ФК Партизан да наставе утакмицу и да напусте терен за игру.
Фудбалски клуб Чукарички ће у току дана доставити медијима званичну жалбу која ће бити упућена на адресу Заједнице фудбалских клубова Супер лиге и Прве лиге Србије", пише у саопштењу Чукаричког.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.