Izvor: RTS, 12.Apr.2023, 07:24

Лејкерси после продужетка до плеј-офа и избегавања Јокића

Лос Анђелес лејкерси су савладали Минесота тимбервулвсе 108:102 у првом плеј-ин мечу Запада.
Минесота је имала током треће деонице предност од 15 поена и на крају ће морати да одигра још један меч за улазак у плеј-оф.
Домаћи тим у "Крипто" центру је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << приказао сјајну одбрану у самом финишу регуларног дела, Минесота је последњи кош из игре постигла на шест минута до краја. Из дефанзиве су Лејкерси успевали да остваре преокрет, који је могао и раније да се оконча.
Денис Шредер је на две секунде до краја убацио тројку за 98:95, али је у последњој секунди фаулиран Мајк Конли при шуту за три. Искусни плеј Вулвса је убацио сва три пенала и послао меч у додатни период. Тројка Хачимуре и глотер Шредера подигли су Лејкерсе на 103:98. Едвардс је брзим поенима у контри смањио, а Торијан Принс промашајем отворене тројке пропустио прилику за изједначење на 11 секунди до краја. Слободна бацања Шредера и Дејвиса су решила питање победника.
Леброн Џејмс је са 30 поена, 10 скокова и шест асистенција очекивано носио Лејкерсе у мечу велике важности. Ентони Дејвис је био врхунски са 24 поена и 15 скокова. Денис Шредер их је пратио са 21 поеном. 
Да подсетимо, центар Руди Гобер није играо за Минесоту због суспензије зарађене након физичког конфликта са саиграчем Кајлом Андерсоном на последњем мечу регуларног дела сезоне.
Код Минесоте је на врху листе стрелаца завршио Карл Ентони-Таунс са 24 поена, уз 11 скокова. Мајк Конли је на поену мање. Врло лош меч ол-стара Минесоте Ентонија Едвардса, тек девет поена (3/17 из игре, 0/9 за три).
Лејкерси иду са седмог места на Мемфис гризлисе. Минесота ће тражити другу шансу против победника из дуела Њу Орлеанс пеликанс-Оклахома сити тандер и победник те утакмице ће ићи на Денвер нагетсе Николе Јокића.
 У плеј-ин судару седмог и осмог тима Истока Атланта је тријумфовала над Мајамијем.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.