Izvor: RTS, 11.Apr.2023, 23:36

Холанд оборио рекорд енглеског фудбала по броју голова у сезони

Фудбалер Манчестер ситија Ерлинг Холанд постао је нови рекордер енглеског фудбала по броју голова постигнутих у једној такмичарској сезони.
Норвежанин је у победи Ситија над Бајерном (3:0) постигао 45. гол у сезони рачунајући сва такмичења, чиме >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је престигао Руда ван Нистерлоја и Мохамеда Салаха.
Ван Нистелрој је 44 гола у дресу Манчестер Јунајтеда постигао у сезони 2002/03, док је Салах исти учинак имао у дресу Ливерпула у сезони 2017/18.
Холанд до краја сезоне има још најмање 11, а највише 15 утакмица и извесно је да ће у наредна два месеца додатно померити рекорд.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.