Izvor: RTS, 11.Apr.2023, 14:56

Брегар: Чека нас нова ера женског рукомета

Селектор женске рукометне репрезентације Урош Брегар изјавио је да његов тим мора да уђе максимално опрезно у меч против Турске у реваншу баража за пласман на Светско првенство, које ће бити одржано од 29. новембра до 17. децембра у Шведској, Данској и Норвешкој. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Србија је у првом мечу у Гиресуну савалдала Турску 33:24, а реванш дуел је на програму 12. априла од 18 сати на Бањици.

"Желим овом приликом да се захвалим најискуснијим играчицама што су прихватиле позив да дођу да помогну. Чека нас нова ера женског рукомета што се види кроз младе играчице које су већ добиле прилику. Добро смо се спремали ових неколико дана и очекујемо озбиљну утакмицу којој приступамо максимално опрезно", рекао је Брегар.
На мечу са Турском од националног дреса Србије опростиће се Јована Стоиљковић, Кристина Лишчевић, Јелена Лавко, Кристина Граовац и Тамара Радојевић.
"Морам да признам да ме чини јако срећном што ће крај репрезентативне каријере бити баш на Бањици, то је терен на којем сам и почела са националним тимом. Спремали смо се за овај двомеч, направили разлику која ће нам омогућити да уживамо у утакмици код куће и да се опростимо на прави начин", изјавила је Кристина Лишчевић.
Капитен Србије Јована Стоиљковић рекла је да ће меч са Турском бити пун емоција.
"Плус девет голова је разлика која нам омогућава да будемо корак ближе циљу, очекује нас добра утакмица у којој ће Турска покушати да изненади и направи преокрет. Ми смо се максимално припремиле да то онемогућимо. Увек је била част играти за репрезентацију и тако ће бити и у овом последњем сусрету. Биће емотивно, али циљ нам је да репрезентативну каријеру завршимо на леп начин", закључила је Стоиљковићева.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.