Izvor: RTS, 11.Apr.2023, 11:20

Казинс: Не бих волео да Јокић буде МВП

Амерички кошаркаш Демаркус Казинс изјавио је у да не би волео да Никола Јокић ове сезоне буде проглашен за најкориснијег играча лиге и оценио да центар Денвера није још доказао да је најбољи на тој позицији у историји НБА лиге.
Демаркус Казинс >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је некадашњи саиграч Николе Јокића, а гостујући у емисији прослављеног Кевина Гарнета, Американац је истакао да би Јокић са три МВП титуле морао да постане део дискусија о најбољем играчу свих времена, а по његовом мишљењу српски репрезентативац то није.

"Не свиђа ми се опција да Јокић буде троструки узастопни МВП. Јер онда он постаје конкурент за најбољег играча који је икада додирнуо лопту. Мислим да сви можемо да се сложимо да он то није. Не кажем да он то неће бити и да неће постати кроз каријеру. Међутим сада мислим да није време да о томе причамо. Није освојио ништа, није био у финалу. Има много ствари у игри", изјавио је Казинс.
Казинс је истакао да би Јокић са три узастопне МВП титуле постао најбољи центар икада.
"Да ли је бољи од Шакила, Олајџувона, Данкана, Чемберлена? То је тешка прича због онога што су ови момци урадили. Видимо како су се њихове каријере развиле. Како можемо да седимо и причамо да је Јокић најбољи центар икада или најбољи играч икада са три узастопне МВП награде", навео је Казинс.
До недавно Никола Јокић је био први у трци за најбољег кошаркаша актуелне НБА сезоне, међутим с обзиром да је пропустио неколико утакмица пао је на друго место, а лидерску позицију заузео је Џоел Ембид.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.