Izvor: RTS, 11.Apr.2023, 09:18

Бенфика против Интера – прваци Европе у првој од две борбе за пласман у полуфинале

Фудбалери португалске Бенфике дочекују италијански Интер у првом мечу четвртфинала Лиге шампиона. Утакмица у Лисабону на "Стадиону светлости" почиње у 21.00, а текстуални пренос дуела можете пратити на нашем порталу.
Португалски гигант Бенфика >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << један је од три непоражена клуба (Манчестер сити и Бајерн Минхен) у овој сезони Лиге шампиона.

Два пута су фудбалери Бенфике ремизирали са Пари Сен Жерменом у групној фази надметања, у свим осталим мечевима, укључујући и четврто коло квалификација, изашли су као победници.
У последњем колу Прве лиге Португалије Бенфика је на свом стадиону поражена од Порта са 2:1.
Међутим, треба узети у обзир да играчи који чине окосницу тима нису били у саставу за тај дуел.
С тим у вези, португалски медији најављују да ће Бенфика играти утакмицу против Интера без четири кључна фудбалера – Јулијана Дракслера, Александра Баха, Гонзала Гедеша и Михаила Ристића.
С друге стране, поменути играчи ће можда и изаћи на терен, а треба имати у виду и лукавство тренера тима Роџера Шмита, који је можда циљано одмарао важне фудбалере за четвртфинални дуел са Интером, рачунајући на ровиту италијанску екипу.
Интер је у лошој форми, није победио у последњих шест утакмица и бори се са повратком самопоуздања, што у овом моменту изгледа неоствариво. Међутим, можда се баш у Лисабону фудбалери италијанског тима покажу способним за велике домете.
Када је реч о неизвесним наступима појединаца у Интеру, једино су Милан Скринијар и Хакан Чалханоглу под знаком питања јер нису физички спремни.
Италијански медији лицитирају да Ромелу Лукаку неће бити у стартној постави, те да ће га заменити Лаутаро Мартинез и/или Един Џеко.
Међусобни дуели и фаворит Прваци Европе немају дугу историју међусобних надметања, одиграли су тек пет пута један против другог. До сада, Бенфика је уписала само један тријумф против Интера и то након пенала.

У  некадашњем Купу европских шампиона, Бенфика и Интер одиграли су један сусрет и то у финалу такмичења 1965. године, када је италијански тим други пут освојио титулу првака Европе.
Хроничари су забележили и сусрете 2004. године у четвртом колу, односно плеј-офу за четвртфинале Лиге Европе, тачније Купа Уефа, утакмица у Лисабону завршена је нерешено без голова, док је Интер на свом терену био бољи – 4:3.
Интер је 2008. године у финалу Еузебио купа саваладао Бенфику после бољег извођења једанаестераца, да би годину дана касније португалски тим у оквиру истог такмичења узвратио истом мером.
Бенфика и Интер нису играли у Лиги шампиона све до вечерас, када ће на "Стадиону светлости" илити Лужу бити одигран први сусрет четвртфиналног дуела између ових клубова.
Бенфика слови за благог фаворита будући да игра на свом терену, али и зато што је Интер у лошој форми.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.