Izvor: RTS, 11.Apr.2023, 08:10

Ђоковић почиње мастерс у Монте Карлу

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић почиње такмичење на мастерс турниру у Монте Карлу. Противник српском тенисеру у другом колу биће Иван Гаков. Почетак меча очекује се око 16.00, будући да је дуел најављен као трећи по реду на терену Раиније. Ток меча можете пратити >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << на нашем порталу.
После изостанка са турнира у Мајамију и Индијан Велсу, Новак Ђоковић наставља са надметањем у Монте Карлу.

Српски тенисер је у првом колу као први носилац био слободан, а у другом се састаје са Иваном Гаковим који је савладао Мекензија Мекдоналда са 2:1 по сетовима 7:6, 2:6, 6:3 чиме је заказао дуел са светским бројем један.
Ђоковић је уочи дуела апсолутни фаворит, будући да је Рус 198. тенисер на АТП листи.
Меч између Ђоковића и Гакова игра се у уторак око 15.00. Дуел је постављен као трећи на терену Раиније, а пре њега на програму су два сингла у којима играју: Бублик - Зверев и Рубљов - Мунар.
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић досад је два пута био шампион Монте Карла, 2013. и 2015. године. 
Још један српски тенисер играће данас у Монте Карлу, Миомир Кецмановић се у исто време састаје са Италијаном Лоренцом Мусетијем, у оквиру првог кола. 

Мастерс у Монте Карлу игра се за укупни наградни фонд од 6.228.295 долара, победнику у сингл конкуренцији 1000 поена и 892.590 долара.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.