Izvor: RTS, 10.Apr.2023, 20:06

Звезда надиграла чврсте Крагујевчане и стигла на корак од титуле

Црвена звезда је савладала Раднички из Крагујевца са 2:0 (1:0) у мечу последњег 30. кола Суперлиге Србије. Следи плеј-оф у коме ће учествовати оба вечерашња ривала.
Домаћин је оправдао улогу фаворита на овом мечу. Звезда је доминирала, стварала шансе >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и постигла два гола. Крагујевчани су се углавном грчевито бранили, створили су пар прилика из контранапада, али је изостала реализација. Крагујевчани су раније обезбедили плеј-оф.
Црвено-бели су одмах преузели иницијативу, гости су се углавном бранили. После неколико минута игре домаћин је постигао гол.
Црвена звезда је повела у шестом минуту. Слободан ударац искоса са леве стране извео је Кангва. Одлучио се за директан ударац на гол, изненадио је чувара мреже ривала, али се лопта одбила од стативе. На њу је ван казненог простора налетео Виго и фантастичним ударцем матирао Младеновића.
Домаћин је наставио са иницијативом, ређале су се прилике пред голо Крагујевчана, који су се грчевито бренили и ретко су имали прилику да пређу на део терена који припада Звезди.
Десет минута након првог гола Катаи је примио сјајн пас у казненом простору, нашао се сам испред голмана Крагујевчана, али је његов ударац завршио поред стативе.
Звезда је претила из свих позиција, углавном по боковима, али нису били ретки ни продори кроз средину. Тако да је обрана гостију константно била под притиском. Крагујевчани су чекали своју шансу из контранапада. Једину какву-такву прилику имали су средином првог дела игре, али је нису искористили.
До краја првог дела игре створено је још неколико пролуприлика пред голом гостију, али није било промене резултата.
Иста слика и у другомполувремену. Црвено-бели су наставили доминацију. Из такве игре створено је још неколико прилика пред голом гостију, али је голман Младеновић био на висини задатка.
Како је време одмицало црвено-бели су умирили темпо. Стрпљиво су организовали напад, држали лопту у ногама, али нису стварали превише прилика пред голом ривала.
Прву прилику у наставку Раднички је имао средином другог полувремена. Након центаршта после прекида са десне стране у казненом простору лопту је ногом захватио Ивановић, али је био непрецизан.
Добру прилику црвено-бели су пропустили након корнера са десне стране, који је извео Кангва. Катаи је био добро постављен, али је његов покушај главом завршио крај десне стативе.
Црвена звзеда је удвостручила предност у 78. минуту. Митровић је добио лопту на десној страни улетео је у казнени простор и прецизним ударцем савладо голмана гостију.
До краја меча није било промене резултата.
Суперлига, 30. коло:
Понедељак:
Младост Лучани – Младост ГАТ 0:0
Црвена звезда – Раднички КГ 2:0
Kолубара – Спартак 2:1
Уторак:
16.00 Војводина – Нови Пазар
18.00 Чукарички – Партизан
18.00 Вождовац – ТСЦ
Среда:
16.00 Раднички Ниш – Јавор
18.00 Радник – Напредак
Табела:
1. Црвена звезда 82
2. ТСЦ 59
3. Чукарички 59
4. Партизан 57
5. Војводина 51
6. Нови Пазар 50
7. Вождовац 39
8. Раднички Крагујевац 37
9. Колубара 37
10. Напредак 31
11. Јавор 29
12. Раднички Ниш 26
13. Спартак 25
14. Младост Лучани 23
15. Радник 20
16. Младост Нови Сад 20

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.