Izvor: RTS, 10.Apr.2023, 11:31

Ђорђе Ђоковић o турниру "Српска опен": Играће се врхунски тенис, конкуренција ће бити веома јака

Само шест дана остало је до почетка тениског спектакла "Српска опен", турнира из АТП 250 категорије, који ће бити одржан од 16. до 23. априла и који ћете моћи да пратите на РТС-у. "Србија опен" се привремено сели у Бањалуку, на период од годину дана, са циљем да тениски центар >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Новак" у Београду током тог периода изврши унапређења и тако испуни неопходне услове за аплицирање за лиценцу и евентуално домаћинство АТП турнира из серије 500. О предстојећем турниру за РТС говорио је Ђорђе Ђоковић, директор турнира "Србија опен".
Ђорђе Ђоковић је нагласио да су организатори у завршној фази припрема пред отварање турнира и нагласио да је један од великих изазова било и кратко време које су имали за све послове.
“У завршној смо фази припрема пред отварање турнира. Било је врло тешко овако нешто организовати за само пет месеци, али смо успели уз велику помоћ града Бањалуке и Републике Српске. Сви су стали иза овог турнира и много сам им захвалан што су помогли да покажемо и АТП-у да је апсолутно све могуће уз праве људе и праву организацију“, рекао је Ђорђе Ђоковић.
Директор турнира је говорио и о значају ове манифестације, као и досадашњих турнира, како за афирмацију тениса на овим просторима тако и градова Бањалуке и Београда који аплицира за домаћинство АТП турнира из серије 500.
“Имамо високе стандарде и трудимо се да сваке године напредујемо, а идемо ка тој лиценци 500. Из тог разлога све што радимо, радимо на највишем могућем нивоу“, додаје Ђоковић.
И ове године листа учесника на турниру је веома богата, а уз најбољег тенисера света Новака Ђоковића, уз све наше тенисере учешће су потврдили и многи прослављени играчи попут Вавринке, Рубљова, Борне Ћорића.
Ђорђе Ђоковић је констатовао да ће конкуренција бити веома јака и да ће се играти заиста врхунски тенис.
Прокоментарисао је и досадашње игре и специфичну форму свог брата Новака констатујући да очекује да ће на предстојећем турниру у Монте Карлу сигурно пружити максимум и сигурно доћи до завршнице турнира.
“Сматрам да је на Балкану тенис веома популаран и треба да има неколико турнира. Ето имамо турнире у Умагу, Београду и сада у Бањалуци и видећемо да ли можемо да укључимо још један град и да покажемо да смо адекватна тениска публика и оправдамо ово поверење које нам је АТП дао“, закључио је Ђорђе Ђоковић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.