Izvor: RTS, 09.Apr.2023, 18:40

Кецмановић поражен у два финала у Есторилу

Српски тенисер Миомир Кецмановић поражен је у финалу АТП турнира у португалском Есторилу од Каспера Руда 2:0, по сетовима 6:2, 7:6. Кецмановић је у пару са Николом Ћаћићем изгубио и финале у конкуренцији дублова, Жил и Флиген однели победу од 2:0 (6:3, 6:4).
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Меч је трајао сат и 49 минута. Ово је био четврти дуел српског и норвешког тенисера и други тријумф Руда.

Норвежанин је пети тенисер света, док је Кецмановић 40. на АТП листи.
Руд је тријумфом у Есторилу стигао до десете титуле у каријери, а прве ове сезоне.
Кецмановић има један освојени трофеј у АТП каријери, тријумфовао је у Кицбилу 2020. године.
Руд је у Есторилу добио први сет резултатом 6:2 пошто је направио два брејка, у трећем и петом гему.
Велика борба је виђена у другом сету. Играло се гем за гем, а победник је одлучен тек у тај-брејку, који је освојио Руд резултатом 7:3.
Норвежанин је освојио 250 бодова и новчану награду од 85.605 евра, док је Кецмановић освојио 49.940 евра и 150 поена.
Српски тенисер је у финалу дублова у пару са сународником Николом Ћаћићем играо против Белгијанаца Сандера Жила и Јорана Флигена и доживео још један пораз.
Белгијанци су славили у два сета - 6:3, 6:4, за тачно сат времена тениса.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.