Izvor: RTS, 09.Apr.2023, 00:22

Денвер поражен од Јуте, Јокић упркос бледој партији уписао дабл-дабл

Кошаркаши Јуте савладали су на свом паркету екипу Денвер нагетса, 118:114. Српски кошаркаш Никола Јокић постигао је дабл-дабл учинак од 10 асистенција и 10 скокова, а постигао је само шест поена на мечу.
Денвер је уписао трећи пораз заредом и 29. у регуларном >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << делу НБА лиге, док су кошаркаши Јуте прекинули низ од четири пораза и убележили 37. тријумф. 

Српски кошаркаш Никола Јокић успео је да направи фаул у првој секунди утакмице против Јуте када је приликом борбе у скоку за лопту ударио по руци Очаија Агбађија.
Јута боље почела меч, имала више енергије, у односу на лоше организовани Денвер.
Правили су грешке играчи Нагетса, а притом и лоше су шутирали. Домаћа екипа је искористила бледуњави почетак гостију и на крају прве деонице Јута је имала предност двоцифрену предност 32:19.
На почетку друге четвртине Денвер је направио солидну офанзиву, али је Јута стала на пут шутевима и добром нападу гостију. 
После 24 минута игре Јута је водила 58:55. 

Јокић је у 31. минуту направио прелепу асистенцију без гледања у којој је пронашао Портера, који је успео да погоди за 74:81.
Денвер је у трећој деоници направио преокрет, пре свега захваљујући прецизности играча са дистанце чиме су створили предност од шест поена пред последњу четвртину 95:89.
Центар Денвера Никола Јокић је на почетку четврте четвртине напустио меч и отишао у свлачионицу, те је завршио меч против Јуте са дабл-дабл учинком од 10 скокова, 10 асистенција и само шест поена за 27 минута игре
Треба напоменути да се Денвер константно резултатски враћао у игри, али да није успео да буде константан како би остварио победу.
Рекорд каријере постигла су два играча Јуте, Очаји Акбађи је постигао 28 поена, а Лука Шаманић пет поена мање.
Kентавијус Kалдвел-Поуп из редова Нагетса утакмицу је завршио са 21 поеном и три астенције.
Денвер је раније обезбедио прво место на Западу и имаће предност домаћег терена у плеј-офу.  
У последњем колу пре плеј-офа Денвер игра против Сакраменто кингса, док се Јута састаје са Лејкерсима.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.