Izvor: RTS, 08.Apr.2023, 19:32

Сампдорија поражена после преокрета, Болоња изненадила Аталанту

Сампдорија Дејана Станковића поражена је од Кремонезеа са 3:2 на свом терену у својеврсном дербију зачеља, а својеврсно изненађење на гостовању приредила је и Болоња надигравши Аталанту са 2:0 у утакмицама 29. колу Серије А.
Фудбалери Самдорије су >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << добро ушли у мећ и чак два пута преузимали вођство, па се учинило да ће доћи до спасоносне победе али су гости оба пута успевали да изједначе а на крају у финишу да начине и преокрет за коначну победу.
Самдорија је повела у 15. минуту голом Лериса али је Кремонезе изједначио голом Гиљоне у 35. минуту и на полувреме се отишло са 1:1.
И у другом полувремену се наставио равноправан дуел а домаћини поново преузимају вођство у 66. минуту поготком Лемерса да би двадесетак минута Локошвили поравнао на 2:2. Учинило се да ће се дуел завршити поделом бодова али је Серницола у петом минуту надокнаде потпуно шокирао навијаче на Луиђи Ферарису и сва три бода однео у Кремону.
После овох пораза Сампдорија је тренутно на последњем месту табеле и већ је једном ногом закорачила у Серију Б.
Још један гостујући тим шокирао је домаће навијаче и дошао до неочекиване победе. Тим Болоње је надиграо Аталанту у Бергаму са 2:0 головима Сансонеа и Орсолинија у 49. и 86. минуту игре.
Овим поразом екипа Аталанте се мало удаљила од Лиге шампиона иако је тренутно на шестом месту табеле.
У првом недељном мечу 29. кола Серије А Удинезе и Монца одиграли су нерешено са 2:2, а бодове су поделили и Фјорентина са Специјом одигравши 1:1.
Серија А 29. коло
Петак
Салернитана - Интер 1:1 (0:1)
Лече - Наполи 1:2 (0:1)
Милан - Емполи 0:0
Субота
Удинезе - Монца 2:2 (1:0)
Фјорентина - Специја 1:1 (1:1)
Аталанта - Болоња 0:2
Сампдорија - Кремонезе 2:3
Торино - Рома
Верона - Сасуоло
Лацио - Јувентус

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.