Izvor: RTS, 08.Apr.2023, 19:27

Недимовић: Приштинска забрана такмичења је изашла из оквира спорта, одговор државе ће бити одлучан

Косовска полиција је забранила организовање такмичења, па чак и тренинге спортских клубова који нису регистровани у Приштини. Потпредседник Фудбалског савеза Србије Бранислав Недимовић истиче да ће одговор државе бити чврст и одлучан.
У допису >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << које су добили клубови, приштинске власти забрањују организацију такмичења  шаховским и фудбалским клубовима које не организује тзв. Олимпијски комитет Косова и клубови регистровани у систему самопроглашене државе. Министар спорта Зоран Гајић је  истакао да је ово срамотан притисак на српски народ и незапамћена дискриминација спортиста.  
Запрећено је привођењем учесника спортских догађаја. Полиција је добила налог да не дозволи улазак у јужну српску покрајину спортским клубовима из централне Србије.
“Прво да кажем да ја већи облик дискриминације нисам видео у животу, још од другог светског рата, то што се дешава на простору Косова и Метохије. Да ви деци српске националности не дате да се такмиче, тренирају и слично“, рекао је потпредседник Фудбалског савеза Србије Бранислав Недимовић.
“Заједно радимо као ФСС као кровна организација са нашим регионалним савезом са господином Уљаревићем који је на његовом челу у северној Косовској Митровици. Заједно са државом ћемо наредних дана радити и одговор ће бити чврст и одлучан.“
“Ово је изашло из оквира спорта не само фудбала јер сви спортови су угрожени, сви људи који играју тамо су угрожени. Мислим да ће бити јасан одговор државе“, закључио је Недимовић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.